Prijem i nagrade za svetonedeljske vatrogasce

11. srpnja 2019.
Komentari isključeni
508 Pregleda

U svetonedeljskoj gradskoj vijećnici jučer je održan svečani prijem uz dodjelu Javnih priznanja predstavnicima svetonedeljskih vatrogasnih društava Sveta Nedelja, Strmec, Rakitje i Kerestinec te istaknutom članu DVD-a Sveta Nedelja Borisu Nađenoviću.

Vatrogasce je dočekala zamjenica gradonačelnika Marija Hršak i predstavnicima DVD-ova uručila Zahvalnice Grada Svete Nedelje za sveukupni rad i zasluge u promicanju vatrogastva na području grada, a osobito za uspješno odrađenu zahtjevnu akciju gašenja požara skladišta auto-dijelova i automobila u Strmcu. Uz Zahvalnicu, svetonedeljskim dobrovoljnim vatrogasnim društvima dodijeljena je i novčana nagrada u iznosu od 2.500 kuna za svako društvo.

Marija Hršak je istaknula kako će gradske službe i dalje činiti sve ne bi li vatrogascima omogućili što bolje uvjete za rad. Također im je zahvalila na predanom služenju Svetoj Nedelji i njezinim građanima u obrani od požara i na svim drugim zadaćama koje svakodnevno nesebično obavljaju.

Posebno priznanje, odnosno Zahvalnicu, zamjenica gradonačelnika uručila je članu Dobrovoljnog vatrogasnog društva Svete Nedelje Borisu Nađenoviću za sveukupni rad i zasluge u promicanju vatrogastva na području Grada Svete Nedelje, a osobito za uspješno sudjelovanje na natjecanjima u kategoriji Fire Combat Challenge tijekom 2019. godine. Uz Zahvalnicu, Borisu Nađenoviću pripala je i novčana nagrada u iznosu od 5.000 kuna.

Uime svih nagrađenih zahvalio je predsjednik Vatrogasne zajednice Ivica Petravić istaknuvši pritom kako im je izrazito drago da je prepoznat rad svetonedeljskih vatrogasaca, a posebno Borisa Nađenovića, koji diljem Europe, ali i šire, promiče ne samo Svetu Nedelju već i vatrogastvo u punom smislu riječi. -Ove nagrade dobrovoljnim vatrogasnim društvima, kao i nagrada koju smo primili od Hrvatske vatrogasne zajednice, dokaz su koliko se naši članovi trude i rade, ali i ulažu na području zaštite i sigurnosti naših građana – rekao je Ivica Petravić.

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.