Odabrani kandidati za 16. Međunarodno natjecanje mladih glazbenih umjetnika Ferdo Livadić

11. srpnja 2019.
Komentari isključeni
611 Pregleda

Prosudbena komisija 16. Međunarodnog natjecanja mladih glazbenih umjetnika Ferdo Livadić, u sastavu Vladimir Kranjčević, Pavao Mašić, Tomislav Fačini, Ivana Kocelj, Branko Mihanović i Srećko Bradić, odabrala je kandidate za ovogodišnje natjecanje. To su (abecednim redom): Tomislav Damjanović (klavir), Duo Martin Krpan (violina) i Mihovil Buturić (orgulje), Ivan Galić (klavir), Sara Novoselić (violončelo), Trio Eusebius (Eva Šulić, violina; Tonka Javorović, violončelo i David Vuković, klavir) i Đorđe Vasiljević (harmonika).

Koncerti odabranih natjecatelja bit će održani tijekom ovogodišnje 44. Samoborske glazbene jeseni, i to 29 i 30. rujna, a završna večer 16. Međunarodnog natjecanja mladih glazbenih umjetnika Ferdo Livadić i proglašenje pobjednika bit će 1. listopada u Župnoj crkvi svete Anastazije u Samoboru s početkom u 20 sati.

Organizator je i ove je godine osigurao vrijedne nagrade. Dobitniku Nagrade Ferdo Livadić za najbolju umjetničku osobnost pripast će novčana nagrada u brutto iznosu 15 tisuća kuna, koncerti na festivalima Samoborska glazbena jesen, Dubrovačke ljetne igre, Osorske glazbene večeri, Festival svetog Marka i koncert u ciklusu Cantus Ansambla, kao i nova kompozicija za pobjednika natjecanja koju će prema narudžbi Samoborske glazbene jeseni napisati Silvio Foretić, a pobjednik će je praizvesti u jesen 2020.

Bit će dodijeljena i Nagrada Grada Samobora i Hrvatskog društva skladatelja za najbolju izvedbu djela hrvatskog skladatelja, uz novčanu nagradu u brutto iznosu od 7.500 kuna i koncert na Samoborskoj glazbenoj jeseni 2020. godine.

Pokrovitelji Natjecanja su Hrvatsko društvo skladatelja, Grad Samobor, Zagrebačka županija i Ministarstvo kulture, a organizator Pučko otvoreno učilište Samobor.

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.