Gradska glazba Samobor u Soaveu

11. srpnja 2019.
Komentari isključeni
559 Pregleda

Gradska glazba Samobor, najstarije glazba u Hrvatskoj na poziv Glazbe Soave – BANDA DI SOAVE MONS. LUDOVICO ALDRIGHETTI gostovala je na “Festa delle Musica” u Soaveu 6. i 7. srpnja ove godine. Dvodnevno gostovanje započelo je razgledavanjem znamenitosti Padove, a dolaskom u Soave domaćini su priredili obilazak njihovog prelijepog gradića i posjet poznatoj vinariji “Coffele”.

Drugi dan je započeo mimohodom ulicama grada oba orkestra, nakon čega je u parku Zanella uslijedio koncertni program Samoboraca i potom domaće Glazbe. Bilo je to prelijepo druženje prijatelja koje je spojila glazba unatoč paklenoj vrućini.

Samoborci su zasvirali u tradicionalnim ilirskim odorama i publici predstavili nekoliko hrvatskih tradicijskih skladbi s CD-a “ŠAFRUN”, a u pjevačkom dijelu nastupila je članica Gradske glazbe Samobor Rea Ivanic.

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.