S vukovima na trening kamp u Park prirode

10. srpnja 2019.
Komentari isključeni
621 Pregleda

Judo klub Okami u suradnji s Parkom prirode “Žumberak – Samoborsko gorje” organizira ljetni edukativno-sportski program “S vukovima na trening kamp”.

Kamp se održava, od 15.07. do 19 07. i započinje u Posjetiteljskom centru Budinjak edukativnim predavanjem o vukovima na području Parka prirode. Predavanje priprema čuvar Parka prirode Slavko Struna, najkompetentniji i najupućeniji djelatnik parka prirode u stanje populacije vuka na tom području. Edukacija je prilagođena Judo klubu Okami sa željom da sportaši, judaši i sudionici kampa saznaju više o vuku, zaštićenoj vrsti, koja obitava na našem podneblju.

“Kako se judaše JK Okami naziva samoborskim judo vukovima bila nam je želja spojiti područje na kojem djeluje Judo klub Okami, naš zaštitini znak Okami što na japanskom od kuda potiče sport judo znači VUK, te prirodu i sportske aktivnosti što smo uspjeli objediniti kampom.Kamp je osmišljen za judaše, ali i druge zainteresirane sportaše u dobi od 7 do 17 godina. U bogatom sadržaju aktivnosti planirana su dva treninga dnevno, sportski i zabavni sadržaji i edukativne radionice. Smještaj je također na području Žumberka u Kući za odmor “Kalje” s poznatom domaćom kuhinjom.Cilj kampa je da sudionici kroz trening, zajedništvo i igru TRENIRAJU JUDO i uče JUDO VRIJEDNOSTI: poštenje, čast, uljudnost, hrabrost, iskrenost, skromnost, poštovanje, samokontrolu i prijateljstvo. Edukacijom želimo da se proširi znanje o flori i fauni našeg kraja. Sportskim edukativnim aktivnostima dodajemo zabavna večernja druženja, planinarenje i mali izviđački kamp. Želimo da ovaj tip kampa postane tradicionalno događanje našeg kluba i u narednim godinama budući se radi o zanimljivom partnerskom projektu JK Okami i Parka prirode “Žumberak – Samoborsko gorje”- kažu u JK Okami.

Rezervacije za kamp su moguće do petka, 12.07., a broj sudionika je ograničen. Više informacija možete saznati pozivom na broj mobitela 095 597 5907 ili na Facebooku JK Okami.

Anja Franić - Modrić

Diplomirala novinarstvo na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu. Novinarstvom se počela baviti 2002.godine, honorarno radeći za mjesečnik "Naš Samobor" te magazin Reader' s Digest. Za Radio Samobor radi od 2008. godine.

Komentari nisu dopušteni.