Najnovije

FA Mladost plesao i pjevao u prijateljskom Velesu

10. srpnja 2019.
Komentari isključeni
390 Pregleda

Grad Samobor već niz godina uspješno ostvaruje suradnju s gradovima prijateljima, što dokazuje i činjenica kako se uvijek rado odazovu pozivima na suradnju.
Tako je proteklog tjedna naš samoborski folklorni ansambl Mladost sudjelovao na 16. Festivalu folklora Veles 2019, u prijateljskom gradu Velesu u Makedoniji.
FA Mladost je sudjelovanjem na međunarodnom festivalu folklora predstavio ne samo naš grad, već cijelu Hrvatsku. Nastupili su uz bok ansamblima iz Turske, Bugarske, Poljske, Bosne i Hercegovine, Sjeverne Makedonije i Italije.

Ansambl se uspješno predstavio pjesmama, plesovima te prikazom običaja sjeverozapadne Hrvatske i to koreografijama iz Međimurja, Zagorja te prikazom Samoborske svadbe. U četvrtak 4. srpnja Ansambl je gostovao u općini Čaška, a 5. i 6. srpnja programe je izveo na festivalskoj pozornici u Velesu.

Sve okupljene je pozdravio i gradonačelnik grada Velesa koji je prije svega svima zahvalio na odazivu i zaželio da se uspješna suradnja svih gradova prijatelja i dalje nastavi. Dodao je kako upravo kroz kulturnu baštinu na najbolji način postajemo ambasadori svojih država i bogate povijesti i tradicije.

Kruno Solenički

Kruno je novinar i foto reporter cijeli svoj život. Uspješno se okušao u filmskoj i tv produkciji. Nisu mu strani ni marketing i odnosi s javnošću.

Komentari nisu dopušteni.