Sarajevsko zlato Helene Vuković i bronca Lare Cvjetko

8. srpnja 2019.
Komentari isključeni
468 Pregleda

U Sarajevu je proteklog vikenda održan Svjetski juniorski kup na kojem je nastupilo 237 natjecatelja iz 25 zemalja iz Europe i Australije. Zbog blizine i malih troškova putovanja, čak 21 hrvatski judaš i judašica sudjelovao je na ovom natjecanju, a u jakoj konkurenciji samo tri djevojke su stigle do medalja. Dvije od njih su članice samoborskog Profectusa – Helena Vuković i Lara Cvjetko.

Helena Vuković je u Sarajevu imala zadatak sakupiti što više bodova i pobijediti u dvije borbe, što joj je i uspjelo protiv neiskusne protivnice iz Bosne i Hercegovine čime je osvojila zlato i maksimalan mogući broj bodova. Sada na svjetskoj juniorskoj ljestvici zauzima 4. mjesto što će joj osigurati poziciju nositeljice na predstojećim natjecanjima i Europskom prvenstvu koje će se sredinom rujna održati u Finskoj.

Kategorija do 63 kilograma, u kojoj je nastupla Lara Cvjetko, nije bila nimalo lagana. U konkurenciji 20 natjecateljica borilo se dosta iskusnih, a među njima gotovo cijela nizozemska reprezentacija te juniorska i seniorska prvakinja Balkana. Lara, koja je tek na prethodnom turniru osvojila prvu juniorsku medalju sa svjetskih kupova, nakon dvije borbe, dolazi u polufinale u kojemu gubi, ali borbu za broncu ponovo taktički mudro odrađuje i osvaja 3. mjesto.

Marcel Škalec je nastupio u kategoriji juniora preko 100 kilograma i osvojio 5. mjesto. Dvije pobjede i dva poraza donijeli su mu i 20 novih bodova te još više samopouzdanja pred novim izazovima.

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.