Milijun kuna za poduzetnike u turizmu

8. srpnja 2019.
Komentari isključeni
510 Pregleda

Još tjedan dana, do sljedećeg ponedjeljka, 15. srpnja, otvoren je milijun kuna vrijedan natječaj Zagrebačke županije za dodjelu nepovratnih potpora poduzetnicima u turizmu. Korisnici sredstava mogu biti trgovačka društva, ustanove, zadruge i obrti koji se bave turizmom i žele povećati standard i kvalitetu usluge te ponudu u već postojećim hotelima, kampovima i ostalim ugostiteljskim objektima za smještaj poput hostela, planinarskih i lovačkih domova itd.

Nepovratna sredstva se dodjeljuju za obnovu i opremanje smještajnih jedinca te razvoj i unapređenje dodatnih sadržaja poput bazena, wellnessa i drugih rekreacijskih, sportskih i zabavnih sadržaja. Sufinancirati se mogu troškovi koji se odnose na radove, opremu i usluge za projekt koji se prijavljuje, a maksimalni iznos potpore koji pojedini korisnih može dobiti iznosi do 100 tisuća kuna odnosno do 60 posto prihvatljivih troškova pri čemu je važno istaknuti da investicija mora iznositi minimalno 75 tisuća kuna.

Prijave na ovaj natječaj moguće je podnijeti na tri načina, a više informacija o tome potražite na web-stranici Zagrebačke županije.

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.