Najnovije
Zbor građana u Rakovom Potoku (23. siječnja 2020. 12:25)
“Risovi” poraženi u Omišu (23. siječnja 2020. 11:04)
Vincekovo na Ponikvi (22. siječnja 2020. 19:15)
Samobor je lepi varoš – Domaslovec (22. siječnja 2020. 17:12)
Top poduzetnik- upoznavanje i umrežavanje (22. siječnja 2020. 16:12)
Traži se zbog krađe (22. siječnja 2020. 15:57)

Dan Zagrebačke županije obilježen u Dugom Selu

8. srpnja 2019.
Komentari isključeni
281 Pregleda

Zagrebačka županija odlučila je desetak dana prije svog službenog dana predstaviti svoje kapacitete i potencijale u Dugom Selu. Kroz proizvode OPG-ova, obrtnika, gospodarstvenika, nastupe kulturno-umjetničkih udruga i najave turističkih manifestacija održan je cjelodnevni program koji je zainteresirao brojne mještane i stanovnike županije – od jutarnjih događanja namijenjenih najmlađima, do večernjega koncerta Ivana Zaka.

– Pokazali smo što Županija nudi! I odaziv posjetitelja govori da je ovo dobar projekt, stoga s njime nastavljamo i iduće godine – komentirao je župan Stjepan Kožić u subotu u Dugom Selu.
Uz dječje igraonice, nastupe kulturno-umjetničkih udruga, prodajni sajam četrdesetak OPG-ova i obrta, kušanje najboljih dugoselskih vina… organiziran je i gastro show, gdje su se u pripremi roštilja okušale ekipe turističkih zajednica gradova i općina. “Najslasnijeg” je pripremila ekipa Turističke zajednice Zaprešića.
Upravo je turizam jedan od značajnijih potencijala Zagrebačke županije, istaknuto je i potkrepljeno podacima – u prvoj polovici ove godine broj turističkih dolazaka u županiju povećan je za 14 posto, a broj noćenja za 12 posto. Nakon domaćih, najbrojniji su gosti iz azijskih zemalja, rekla je Ivana Alilović, direktorica Turističke zajednice Zagrebačke županije
Proslava dana Zagrebačke županije u Dugom Selu, u sklopu Festivala poduzetništva, obrta i OPG-ova „Moja poduzetna Hrvatska“, organizirana je u suradnji s Večernjim listom.
foto: web Zg Županije

Kruno Solenički

Kruno je novinar i foto reporter cijeli svoj život. Uspješno se okušao u filmskoj i tv produkciji. Nisu mu strani ni marketing i odnosi s javnošću.

Komentari nisu dopušteni.