Izmjene u programu Dana rudarske greblice

6. srpnja 2019.
Komentari isključeni
804 Pregleda

Dani Rudarske greblice, u mjeri koliko će to dopustiti vrijeme, održat će se danas i sutra u Rudama. Organizator 34. izdanja ove manifestacije je Kulturno-umjetničko društvo Oštrc koje je i ove godine pripremilo puno zabave za velike i male.

Današnji program počinje gastro susretima od 15 sati kod Rudnika sveta Barbara, a jela će se spravljati u kotliću. U 21 sat na istom mjestu održat će se koncert etno punk sastava Ogenj te domaćih rockera, banda Adrenalica, uz bogatu tombolu s vrijednim nagradama za posjetitelje, čije će izvlačenje biti oko 23 sata.

Sutrašnja dječja greblica kod Rudnika, s puno zabavnih sadržaja, održat će se s početkom u 14 sati i 30 minuta ne bude li kiše, a folklorni program od 17 sati i 30 minuta prebačen je, zbog nepovoljne vremenske prognoze, u Sportsku dvoranu Rude. Tamo će nastupiti Tamburaško društvo Ferdo Livadić, KUD “Međimurje – Ljubljana” iz Slovenije, Ukrajinsko kulturno-prosvjetno društvo “Taras Ševčenko” iz Kaniže, KUD “Ždala” iz istoimenog mjesta i domaći “Oštrc”.

Održat će se i izbor najbolje greblice, ove godine isključivo od sira i oraha, koju sutra, u nedjelju, između 17 i 18 sati treba donijeti u kuhinju Osnovne škole Rude. Proglašenje će biti na kraju folklornog programa. Nastupa grupe Loco neće biti.

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.