Vladimir Skendrović nije više predsjednik samoborskog HDZ-a

4. srpnja 2019.
Komentari isključeni
1.517 Pregleda

Predsjednik samoborskog HDZ-a Vladimir Skendrović, ujedno i gradski vijećnik, podnio je potkraj prošlog mjeseca ostavku na tu dužnost.

“Određeno vrijeme u meni je tinjalo nezadovoljstvo jer sam smatrao da moramo biti brži i operativniji i da moramo čvršće ući u određene projekte, međutim, nisam osjetio podršku za to na određenim razinama, ali tu isključujem Središnjicu stranke jer me ona podržala. Ipak, smatrao sam da je u takvom spletu okolnosti najkorektnije podnijeti ostavku i na neki način probuditi određene grupacije u stranci i krenut na nove izbore, vidjet tko je koliko “težak” i tko može prezentirati dalje stranku u radu za dobrobit Samobora, objašnjava donedavni predsjednik samoborskog HDZ-a.

Vladimir Skendrović dodatano ističe da je razlog za ovakvu odluku i loša komunikacija između gradske i županijske organizacije HDZ-a. Kaže da je njegov fokus rada isključivo Samobor, ali vrlo dobro zna da je po hijerarhiji dužan određenu podršku dobivati i s više razine, od viših tijela.

“Volim emotivno reagirati, ali ova odluka nije posljedica afektne reakcije jer sam o tome razmišljao neko vrijeme, a okolnosti unatrag nekoliko mjeseci usmjerile su me da sada dam ostavku”, naglašava Skendrović.

Vladimir Skendrović, kako sam kaže, ostaje član Gradskog odbora i predsjednik Kluba vijećnika HDZ-a u Gradskom vijeću, dok stranka drugačije ne odluči.

“Ona ima svoj novi statut, svoja tijela, tu je predsjedništvo, 3 potpredsjednika, pa će Središnjica odlučiti hoće li dalje ići s v.d. predsjednikom ili će postaviti povjerenika i povjerenstvo koje će unutar roka od 6 mjeseci provesti nove izbore za predsjednika stranke, a ne treba pritom zanemariti ni činjenicu da je Hrvatska demokratska zajednica pred redovitim unutarstranačkim izborima u proljeće sljedeće godine”, zaključuje Vladimir Skendrović.

Danas, u četvrtak, 4. srpnja, u 16 sati poslušajte Razgovor s povodom u kojemu će naš gost biti Vladimir Skendrović.

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.