Otvara se “Gabrekov most”

3. srpnja 2019.
Komentari isključeni
672 Pregleda
Odlukom Gradskog vijeća Grada Samobora od 30. svibnja 2019. godine most nad potokom Gradna u Ulici Vugrinščak, imenovan je imenom Gabrijela Medveda – Gabreka.
 
Svečano otkrivanje natpisne ploče mosta održat će se u petak, 5. srpnja u 11 sati, uz nazočnost članova obitelji i predstavnika Grada Samobora.
 
Prijedlog za imenovanje mosta uputili su članovi obitelji Medved povodom obilježavanja 90 godina “Krčme Gabreku 1929”. Tom prigodom predložili su da se oda počast najzaslužnijem članu obitelji, Gabrijelu Medvedu – Gabreku, čovjeku kojeg generacije Samoboraca pamte kao zaštitno lice Samobora.
 
Osobito se pamti Gabrekov dugogodišnji rad i promocija samoborske gastronomije u popularnom obiteljskom restoranu, neumorna igračka i dužnosnička aktivnost u NK Samobor, njegova inicijativa za obnovu crkve svetog Mihalja u Taborcu, te predani, volonterski rad na obnovi Hidropatskog kupališta i uređenju Vugrinščaka.
 
Na svečano otkrivanje spomen ploče pozvani su i svi susjedi i pomagači koji su zajedno s Gabrijelom Medvedom godinama ulagali vlastiti trud u uređenju bazena na samoborskoj “livadi iz sna”.
Mislav Maroević

Novinarstvom se aktivno počeo baviti 1976. u danas kultnom magazinu Svijet. Radijsku karijeru započinje 1978. godine na Radio Samoboru. Početkom devedesetih godina podiže obiteljsku tvrtku Matis, koja 2004. godine dobiva koncesiju Radio Samobora.

Komentari nisu dopušteni.