Svečani prijem za učenike svetonedeljskih škola

2. srpnja 2019.
Komentari isključeni
551 Pregleda

Svečani prijem najuspješniji učenika OŠ Sveta Nedelja i OŠ Vladimir Deščak i njihovih mentora održan je danas u svetonedeljskoj Gradskoj vijećnici. Učenike, njihove mentore i ravnatelje dočekali su i primili gradonačelnik Dario Zurovec i zamjenica gradonačelnika Marija Hršak.
Na samome početku gradonačelnik Zurovec od srca je čestitao učenicima, roditeljima i mentorima na izvrsnim rezultatima, te istaknuo kako je ulaganje u obrazovanje ono na što moramo biti ponosni i na čemu moramo ustrajati. Rekao je kako je ovaj prijem mali znak pažnje od strane Grada, s ciljem da se učenike motivira da i dalje budu izvrsni. Podsjetio je i da će dolazeće školske godine, sukladno ranije potpisanom sporazumu, Zagrebačka županija osigurati sredstva u iznosu od 300,00 kuna po učeniku za udžbenike, dok će Grad Sveta Nedelja osigurati ostatak sredstava do tržišne vrijednosti udžbenika i drugih nastavnih materijala.

Sukladno Odluci o dodjeli javnih priznanja Grada Svete, gradonačelnik i zamjenica uručili su 33 priznanja i novčane nagrade za najuspješnije učenike i 7 zahvalnica za njihove mentore. Priznanja su dodijeljena učenicima OŠ Sveta Nedelja: Roku Bobovičniku (1. mjesto na državnom natjecanju iz tehničke kulture); Luki Šabariću (2. mjesto na državnom natjecanju iz tehničke kulture), Bojanu Klasanu (6. mjesto na državnom natjecanju iz tehničke kulture), Tinu Oršiću (8. mjesto na državnom natjecanju iz tehničke kulture), Filipu Kosu (10. mjesto na državnom natjecanju iz tehničke kulture), Luciji Ražov (12. mjesto na državnom natjecanju iz fizike).
Priznanja su dodijeljena učenicima OŠ Vladimir Deščak i članovima natjecateljske ekipe: Luki Maibaumu, Noi Horvatu Šutiću, Niki Perkušiću i Emanuelu Kolarecu (1. mjesto na državnom ekipnom natjecanju iz matematike, „Festival matematike“), Marku Markoljeviću, Magdaleni Vardić, Matei Juričić i Borni Balaško (7. mjesto na državnom ekipnom natjecanju iz matematike „Festival matematike“), Martinu Hranju, Bruni Ašpergeru, Bruni Pavletiću, Petru Žugecu i Davidu Žugecu (9. mjesto na državnom ekipnom natjecanju u šaha), Matei Juričić i Adamu Medvedu (1. mjesto na natjecanju MAT 2-lige), Borni Balaško i Noi Horvat Šutić (4. mjesto na natjecanju MAT 2-lige), Marku Markovljeviću i Magdaleni Vardić ((5. mjesto na natjecanju MAT 2-lige), Luki Maibaumu i Emanuelu Kolarecu (7. mjesto na natjecanju MAT 2-lige), Petri Ugarković i Niki Perkušiću (10. mjesto na natjecanju MAT 2-lige), Tamari Neralić i Mati Grubeši (10. mjesto na natjecanju MAT 2-lige).
Zahvalnice su dodijeljene sljedećim učiteljima i profesorima OŠ Sveta Nedelja: Vesni Šoić i mentorici učenika Roka Dobovičnika za osvojeno 1. mjesto na državnom natjecanju iz tehničke kulture, mentorici učenika Luke Šabarića za osvojeno 2. mjesto na državnom natjecanju iz tehničke kulture i mentorici učenika Tina Oršića za osvojeno 8. mjesto na državnom natjecanju iz tehničke kulture; Marjanci Hrđun i mentorici učenika Bojana Klasana za osvojeno 6. mjesto na državnom natjecanju iz tehničke kulture i mentorici učenika Filipa Kosa za osvojeno 10. mjesto na državnom natjecanju iz tehničke kulture; Jasni Bagić Ljubičić i mentorici učenice Lucije Ražov za osvojeno 12. mjesto na državnom natjecanju iz fizike.
Zahvalnice su dodijeljene sljedećim učiteljima i profesorima OŠ Sveta Nedelja: Petri Markanović i mentorici ekipe „Festival matematike za osvojeno 1. mjesto i 7. mjesto na državnom ekipnom natjecanju iz matematike; Sanji Mužinić Čujić i mentorici ekipe „Festival matematike“ za osvojeno 1. mjesto i 7. mjesto na državnom ekipnom natjecanju iz matematike; Matiji Vuzemu i mentoru školske šahovske ekipe za osvojeno 9. mjesto na državnom ekipnom natjecanju u šahu.
Uručena su i Priznanja izvanredan uspjeh u školskoj godini 2018./2019. Magdaleni Juričić i Matei Juričić za osvojene zlatne medalje na Međunarodnom abakus natjecanju – Brainobrainfest 2018. održanom u Dubaiu, Ujedinjeni Arapski Emirati.
Učenica Lucija Ražov nakon svečanog uručenja Priznanja i Zahvalnica Grada, u ime svih nagrađenih, zahvalila je gradonačelniku i Gradu Svetoj Nedelje na podršci te najavila kako će i dalje biti ustrajni u učenju i ulaganju u svoje obrazovanje.

Kruno Solenički

Kruno je novinar i foto reporter cijeli svoj život. Uspješno se okušao u filmskoj i tv produkciji. Nisu mu strani ni marketing i odnosi s javnošću.

Komentari nisu dopušteni.