Svečano, uzbudljivo, precizno, zabavno i ukusno

1. srpnja 2019.
Komentari isključeni
948 Pregleda

U povodu blagdana župe Svetog Ivana Krstitelja na igralištu u Lugu Samoborskom održani su tradicionalni dječji sportski susreti i druženje. Organizator je i ove godine bilo Vijeće mjesnog odbora Lug, a dječje sportske susrete je vodila Martina Glasnović. U različitim disciplinama natjecalo se više od 50-ero djece. Susretima je nazočio i zamjenik župana Zagrebačke županije Hrvoje Frankić koji je uz predsjednicu Vijeća Mjesnog odbora Đurđicu Jančikić uručio djeci prigodne nagrade za sudjelovanje i ostvarene rezultate.

Tako je u natjecanju u stolnom tenisu prvo mjesto osvojio Leon Penić, drugo Matija Kaurić, a treće Nikola Gvozdanović. U vožnji spretnosti biciklom bilo je čak pet kategorija. U kategoriji 2004./2005. godišta najbrži je bio Marko Bortas, u kategoriji 2007./2009. godišta Nikola Gvozdanović, kod onih malo starijih, 2010./2011. godišta, prvi je bio Kristijan Dekalić Kos, a u godištu 2012./2013. Fran Dekalić Kos. Kod djevojčica najbrže su bile Mia Vondračkova i Leona Oštilj. U vještini izvođenja “jedanaesteraca” najprecizniji je bio Niko Šteko s čak pogođenih 10 od 10 pokušaja. U izvođenju košarkaških slobodnih bacanja najuspješniji je bio Neno Filipić, a od onih mlađih Luka Kaurić. Tradicionalno, najmasovnije natjecanje bilo je poligon po dječjem igralištu u kojem su svi sudionici zaslužili slatku okrjepu. Najzabavnije je i ove godine bilo povlačenje užeta.

Susretu su se pridružili brojni roditelji, mještani Luga i drugih mjesnih odbora s područja župe Svetog Ivana Krstitelja. Djeca su i ove godine uživala u dvorcu na napuhavanje, a svi zajedno u ukusnom gulašu za koji je i ove godine bio zadužen Milan Bratelj i ekipa iz Mjesnog odbora Lug.

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.