Čarobna ljubav uz starogradski prizvuk

1. srpnja 2019.
Komentari isključeni
1.032 Pregleda

Bogat dvosatni zabavno-opuštajući program na 7. Festivalu ljubavne poezije, glazbe, meda i vina, priredio je sinoć u dvorcu Erdödy u Kerestincu Ogranak Matice hrvatske Sveta Nedelja. Pred punim atrijem dvorca nastupili su pjesnici svetonedeljskog, samoborskog, zaprešićkog i jaskanskog kraja izmjenjujući se s glazbenicima koji su u tri bloka izveli 15-ak popularnih starogradskih pjesama. Uvodno ih je sve pozdravila predsjednica svetonedeljske Matice Ivana Juričić.

Svoje ljubavne stihove izrekli su pred okupljenima Zoran Perović, Ivo Markulin, Miro Matijaš, Miroslav Tičar, Davor Šalat, Zdravko Škrapec, Ljerka i Borben Vladović, Snježana Zakanj Radovanić, Vlatka Bošnjak, Katica Lenardić, Đurđica Runtas, Nada Brglez, Ljiljana Cvetković, Lana Derkač, Sonja Zubović i Zvonko Jurčević.

Sastav “Stari građani” čine glazbeni virtuozi, harmonikaš Marjan Krajna, violinist Antun Stašić, bugarist Ranko Purić i kaontrabasist Nikica Karačić. Uz njih je nastupila izvrsna vokalna solistica, mezzosopranistica Zrinka Posavec.

Sve to pratila je i izložba hiperrealističnih ostvarenja Likovnog odjela Matice hrvatske Sveta Nedelja.

I ovogodišnjim programom, kroz koji je vodila Kristina Kirschenheuter, Festival je u potpunosti opravdao svoje postojanje, oživio je oronuli dvorac i ponudio ugodnu ljetnu večer za velik broj ljubitelja kulturnih događanja. Među njima je bila i zamjenica svetonedeljskog gradonačelnika Marija Hršak.

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.