Šesti susret pri Kalinu – u ponedjeljak 1. srpnja

27. lipnja 2019.
Komentari isključeni
536 Pregleda

Prvi dan srpnja, sad već šestu godinu uzastopce, u znaku je obilježbe godišnjice ulaska Hrvatske u članstvo Europske unije. Združene snage s hrvatske i slovenske strane i ove su se godine pobrinule za feštu nazvanu “Susret pri Kalinu”. Početak programa u Bregani s jedne i Slovenskoj Vasi s druge strane, na granici između dviju država, bit će u 17 sati kada će se na degustaciji domaćih proizvoda ispred nekadašnje Gostionice Kalin okupiti sudionici i posjetitelji manifestacije koja je proteklih godina i te kako dobro prihvaćena.

Za to su se ove godine pobrinuli organizator – Kulturno-umjetničko društvo Licitar iz Bregane, suorganizatori – mjesni odbori Bregana, Podvrh i Grdanjci i Krajevna skupnost Jesenice na Dolenjskem, pokrovitelji – Grad Samobor i Zagrebačka županija, sponzori – Pekarnica Zemljič, IGO-MAT, SKEMID, VM Gradnja, Pivovara Razum i Samoborska vinogradarsko-vinarska udruge te medijski pokrovitelj – Radio Samobor.

U 18 sati počet će kulturno-umjetnički program nedaleko od bivše tvornice namještaja Šavrić u kojemu ove godine sudjeluju KUD-ovi Licitar, Oštrc i Slavček, Folklorni ansambl Petkov Breg, Udruga Etno fletno i ansambl Džuboks. Program, koji će potrajati do 23 sata, vodit će Đurđica Pleše Vujica, a za cjelovečernju zabavu bit će zadužen Panorama band.

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.