Predsjednica odlikovala više naših sugrađana

27. lipnja 2019.
Komentari isključeni
820 Pregleda

Predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović dodijelila je danas u svom uredu, u prigodi Dana državnosti, brojna odlikovanja istaknutim pojedincima iz područja javnog djelovanja u gospodarstvu, zdravstvu, znanosti, kulturi, sportu i drugim oblastima za doprinos promicanju humanosti i društvenih vrijednosti. Nagrađeno je i više stanovnika našeg grada.

Tako su Redom Danice hrvatske s likom Marka Marulića za izniman glazbeno- scenski opus ostvaren u brojnim kazališnim ulogama i doprinos razvoju glazbene umjetnosti odlikovani Renata Sabljak i Đani Stipaničev. Redom Danice hrvatske s likom Blaža Lorkovića za osobite zasluge za gospodarstvo odlikovan je i Josip Lebenger. Redom Danice hrvatske s likom Katarine Zrinske za osobite zasluge za socijalnu skrb i promicanje moralnih društvenih vrednota odlikovan je Natko Gaberc.

Redom hrvatskog pletera za izniman doprinos razvoju glazbene umjetnosti i pedagoškom radu odlikovane su Ivana Husar Mlinac i Marija Husar Rimac. Povelja Republike Hrvatske za izniman doprinos radu na osnaživanju vjere, duhovnog rasta i zajedništva te promicanju općeg dobra dodijeljena je i Kući susreta Tabor.

Foto: predsjednica.hr

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.