Dan hrvatskih branitelja Zagrebačke županije

26. lipnja 2019.
Komentari isključeni
583 Pregleda

Povodom obilježavanja Dana hrvatskih branitelja Zagrebačke županije sutra s početkom u 10 sati kod spomen obilježja na mostu na rijeci Kupi (Općina Pokupsko) delegacija Zagrebačke županije na čelu sa županom Stjepanom Kožićem će odat počast puštanjem vjenčića i bijelih ruža u rijeku Kupu te paljenjem svijeća poginulim hrvatskim braniteljima s područja Zagrebačke županije. Županijska skupština Zagrebačke županije u ožujku 2013. godine proglasila je 27. lipnja – Danom hrvatskih branitelja Zagrebačke županije. Naime, 27. lipnja 1991. godine na pokupsko je ratište raspoređena 2. brigada Zbora narodne garde koja je tada počela djelovati na prvoj crti bojišnice uz rijeku Kupu.

Centralna svečanost obilježavanja Dana hrvatskih branitelja Zagrebačke županije održat će se u subotu, 29. lipnja u Parku dr. Franje Tuđmana u Velikoj Gorici s početkom u 11:00 sati.

Odlazak samoborskih i svetonedeljskih branitelja na ovu svečanost organizira Udruga branitelja 151. samoborske brigade. Autobusi u subotu prema Velikoj Gorici polaze u 8 sati s Autobusnog kolodvora Samobor i s parkirališta kod groblja Sveta Nedjelja.

Foto: Zagrebačka županija

Anja Franić - Modrić

Diplomirala novinarstvo na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu. Novinarstvom se počela baviti 2002.godine, honorarno radeći za mjesečnik "Naš Samobor" te magazin Reader' s Digest. Za Radio Samobor radi od 2008. godine.

Komentari nisu dopušteni.