Lara Cvjetko srebrna u Mađarskoj

24. lipnja 2019.
Komentari isključeni
635 Pregleda

Lara Cvjetko iz samoborskog Profectusa je proteklog vikenda na svjetskom juniorskom kupu u Mađarskoj stigla do svoje prve juniorske medalje na ovoj razini i osigurala normu za odlazak na europsko i svjetsko juniorsko prvenstvo. Na kupu je nastupilo troje “profectusovaca”, a ukupno 413 natjecatelja iz 28 zemalja s 3 kontinenta.

U prvom kolu kategorije do 63 kilograma Lara je bila slobodna, a u drugom lako pobjeđuje Njemicu Wirth. U četvrtfinalu protivnica joj je bila prva nositeljica, višestruka prvakinja Ukrajine, Anastazija Antipina. U toj borbi je Lara pokazala da se može nositi s najboljima i pametnom taktikom odvodi borbu u produžetak, a u njemu prisiljava protivnicu na treću kaznu i diskvalifikaciju. Polufinale je Lari donijelo Francuskinju Drid, ali ni ona nije mogla protiv raspoložene Lare koja nakon pola borbe pobjeđuje ipponom. Finalna borba protiv Ive Oberan iz Dubrovnika je, kao i uvijek, bila neizvjesna. Ipak, ovoga puta Lari je nedostajalo malo strpljenja i taktiziranja pa nakon nešto više od polovice borbe zarađuje treću kaznu i diskvalifikaciju. Srebrnom medaljom, svojom prvom na juniorskom touru, Lara Cvjetko je ostvarila cilj, normu za europsko i svjetsko juniorsko prvenstvo, i tako se pridružila Heleni Vuković koja je normu osigurala početkom lipnja u Austriji.

I Helena je nastupila u mađarskom Paksu i kao prva nositeljica u prvom kolu bila je slobodna. U drugom, protiv nepoznate Ukrajinke Homan, kontrolira borbu i kada je izgledalo da će pobijediti kaznama, zbog trenutka nepažnje pada, završava u zahvatu i gubi borbu. U repasažu pobjeđuje predstavnice Rumunjske i Mađarske, a u borbi za broncu gubi od višestruke prvakinje Italije Calagreti. Tako osvaja 5. mjesto, ali i nove bodove za svjetsku juniorsku listu.

Marcel Škalec se nakon ozljede vratio na tatami u svoju kategoriju preko 100 kilograma. Ždrijeb mu baš nije bio naklonjen i za prvog protivnika je imao vrlo dobrog Nijemca Konea. Do polovice borbe Marcel je dominirao gardom, a nakon nepravedno dosuđene kazne pažnja mu popušta što Nijemac koristi i pobjeđuje ga bacanjem.

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.