Dino, Dario i Jakov s medaljama iz Salzburga

24. lipnja 2019.
Komentari isključeni
642 Pregleda

U Salzburgu je u subotu održan iznimno kvalitetan turnir Austrian junior open, koji je okupio 1067 karateka iz 19 država, a na kojemu je troje Samoboraca došlo do medalje.

U konkurenciji kadeta do 70 kg superiorno je finale osigurao Dino Šimunec pobjedama protiv odličnih reprezentativaca Slovačke, Švicarske i Italije. U finalu protiv predstavnika Nizozemske nakon neodlučenog ishoda u regularnom dijelu borbe suci sudačkim preglasavanjem (3:2) daju pobjedu Nizozemcu iako je bio dojam da će Dino odnijeti pobjedu.

Kadet Dario Szel u konkurenciji do 63 kg je nakon poraza u prvom kolu od njemačkog reprezentativca sudačkim preglasavanjem odličnim borbama u repasažu osigurao brončano odličje.

Treću medalju za Karate klub Samobor osigurao je junior Jakov Fember (do 61 kg) koji je također pobijedio u tri borbe dok je u jednoj, protiv domaćina, morao priznati poraz.

Do boljeg plasmana nisu ovoga puta uspjeli doći juniorke Magdalena Šuflaj, Paula Šogorić te kadet Ivan Terihaj.

Ovaj nastup Samoborki i Samoboraca na Austrian junior openu je pokazao da se sa Youth league u Umagu od 5. do 7. srpnja mogu očekivati dobri rezultati. Za Umag je prijavljeno 2686 natjecatelja iz 73 države svijeta.

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.