Ivana Summer Percussion festival ponudio 5 dana vrhunskog muziciranja

21. lipnja 2019.
Komentari isključeni
681 Pregleda

Iza nas je prvo izdanje Ivana Summer Percussion festivala. Ili, bolje je reći, 11. izdanje druženja vrhunskih svjetskih udaraljkaša u našem gradu u organizaciji Ivane Kuljerić Bilić, odnosno Pučkog otvorenog učilišta. U 5 dana festivala samoborskoj publici predstavili su se vrhunski glazbenici na nizu koncerata na više lokacija, otvorenih i u zatvorenom prostoru. Bili su tu dinamični talijansko-španjolski duo udaraljki Francesco Mazzoleni i Luis Camacho Montealegre poznatiji kao Flama-a duo, zatim Sudar Beat, studenti Muzičke akademije u Zagrebu, gosti iz Italije i Austrije, Christina Schörn i Ivan Mancinelli. Predstavila se i voditeljica festivala Ivana Kuljerić Bilić uz Nikolu Krbanyevitcha s kojim već godinama čini INK Experiment duo, a uz njih tu je bio i mađioničar zvuka Miodrag Gladović.

Najzvučnija imena ove godine bili su dobitnik Grammyja, vrhunski klasični i jazz vibrafonist Andreia Pushkarev koji je održao nezaboravni koncert u parku iz Samoborskog muzeja. Također, u Samoboru se predstavio i energični duo perkusionista Ayami Okamura i Dan DeSimone koji su u Samoboru pomirili dvije tradicije, japansku i američku.

Na kraju, nastupili su u više navrata i polaznici seminara koji su se održavali usporedo s festivalom.

(fotografija preuzeta s Facebook stranice POU Samobor)

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.