Četvrto larvicidno suzbijanje komaraca

21. lipnja 2019.
Komentari isključeni
602 Pregleda

Stiglo je vrijeme i za četvrti udar na komarce samoborskog područja. Tvrtka Sanitacija u ponedjeljak, 24. lipnja, od 8 do 15 sati obavljat će larvicidni tretman suzbijanja komaraca i to granulama uz potoke i vode stajačice na području Samobora.

Larvicidnim tretiranjem bit će obuhvaćene sljedeće površine: kanali u vojarni, uz prometnicu i staru prugu u Domaslovcu, u Perivoju, Klokočevcu i Bobovici, uz Ulicu grada Wirgesa, u Molvicama, Petkovom Bregu i Rakovom Potoku, zatim močvarište i potok u Lugu u blizini crkve, obalni pojas jezera u Bobovici i na Trebežu u Vrbovcu, potoci i močvarišta uz potok Gradnu što obuhvaća cijeli vodotok kroz grad – Šetalište uz mlinove, Šetalište Franje Tuđmana i park Vugrinščak, obalni pojas šoderica u Otoku i Savrščaku, vodotoke u Gradni, Rudarskoj Dragi, Maloj Rakovici i Hamoru, kao i zapuštene građevine u gradu – Šmidhenova/Matoševa, zapušteni prostor kod ŽUC-a, zapušteno gradilište u Gajevoj uz SAMU, staru školu na Trgu, tzv. Čačićeve stanove, zapuštenu motokros stazu pored nogometnog igrališta i ulaz u Rude na broju 76.

Postavljanjem granula u vode stajačice suzbijaju se ličinke komaraca, a larvicidni tretman nije štetan za ljude, biljke i životinje. U slučaju loših vremenskih uvjeta tretman će biti odgođen.

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.