Poljske medalje za Luku Oslakovića i Vanju Svečnjak

19. lipnja 2019.
Komentari isključeni
530 Pregleda

Na 22. međunarodnom judo turniru u Rudniku soli Bochnia u Poljskoj, koji je 248 metara pod zemljom, proteklog se vikenda borilo i 6 natjecatelja Judo kluba Samobor. Najviše uspjeha imali su Luka Oslaković i Vanja Svečnjak.

Luka je između 19 natjecatelja do 46 kilograma u prvoj borbi pao na 2 wazaarija, a kako njegov protivnik nije ušao u polufinale, Luka nije mogao u repasaž. No, borio se i u ekipnom djelu natjecanja u sklopu miješanog tima Judo kluba Rimavska Sobota iz Slovačke. Sa svoja 2 ippona pridonio je pobjedi ekipe koja je osvajila odlično 2. mjesto.

Vanja je u kategoriji do 44 kilograma i u konkurenciji 5 natjecateljica, po sistemu “svaka sa svakom”, odlično otvorila put do medalje s lijepa ippona. Sljedeće dvije borbe je izgubila bez otpora i osvojila 3. mjesto.

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.