Pojačani promet u produženom vikendu

19. lipnja 2019.
Komentari isključeni
211 Pregleda

Iz Hrvatskih autocesta najavljuju da je pred nama produženi lipanjski vikend te se očekuje i veći priljev vozila te moguća kraća čekanja na naplatnim postajama: Lučko, Zagreb-istok, Sveta Helena i Bregana kao i velika gustoća prometa na autocesti, naročito na dionici Zagreb-Karlovac.

Pojačani promet u smjeru JUGA (prema moru) očekuje se već dana u poslijepodnevnim satima, kao i u petak, 21. lipnja u poslijepodnevnim satima. U subotu, 22. lipnja u jutarnjim satima očekuje se pojačani promet uslijed dolaska inozemnih turista. Pojačani promet očekuje se u nedjelju, 23. lipnja kad se očekuje povratak inozemnih vozača prema unutrašnjosti, odnosno u utorak, 25. lipnja prilikom povratka hrvatskih državljana.

Završeni su svi veći radovi, a u zonama radova koji se nisu mogli završiti do početka sezone bit će osigurana maksimalna protočnost s po dvije prometne trake u svakom smjeru. U zonama izvođenja radova bit će pojačano praćenje stanja prometa i prema potrebi dodatna zaštita začelja kolone prikladnom i prilagodljivom privremenom signalizacijom.

HAC moli sve korisnike da prije putovanja provjere stanje na cestama na prometnom servisu HAK-a https://www.hak.hr/info/stanje-na-cestama/ ili našoj web stranici www.hac.hr. U slučaju izvanrednih situacija u prometu korisnici će biti obavještavani putem prometnog servisa HAK-a i radio postaja, stoga je važno uključiti radioprijamnik u sustav informiranja o stanju u prometu (RDS). Korisnicima je za sve dodatne informacije na raspolaganju i besplatni info telefon 0800 0422 ili 0800 0111.

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.