Odbojka na pijesku uz “bogumilac”

19. lipnja 2019.
Komentari isključeni
724 Pregleda

Svečanim rezanjem vrpce na ulazu u ograđeno novoizgrađeno igralište za odbojku na pijesku kod Osnovne škole Bogumila Tonija otvorena je i ljetna odbojkaška sezona u gradu. Igralište je svečano otvorio zamjenik gradonačelnika Željko Stanec u društvu svoje kolegice Sanje Horvat Iveković, predsjednika i tajnice Samoborskog športskog saveza Mire Kelečića i Marijane Radek, ravnateljice Osnovne škole Bogumila Tonija Milene Kolarec te drugih gostiju i uzvanika kao i članica Odbojkaškog kluba Samobor. A s njima su prve poteze na novom terenu u formaciji 3+3, odradili Miro Kelečić i gradski pročelnik za gospodarstvo, razvoj i fondove Europske unije Marinko Džepina. -Sad je na redu teren za rukomet na pijesku – prokometirao je u zanosu odbojkaških poteza Džepina, a Kelečić dodao da u sklopu Stars programa najprije slijedi uređenje košarkaškog igrališta.

-Teren za odbojku na pijesku, u koji je uloženo 195 tisuća kuna, uredili smo osluškujući želje mladih, a bit će dostupan svima koji su željni takvog vida rekreacije – rekla je Marijana Radek i dodala: Namjera nam je bila da obogatimo rekreacijske sadržaje za građane i proširimo sportsku infrastrukturu u našem gradu.

Izgradnjom ovog terena Samobor je dobio još jedan dodatni dio sportsko-rekreacijske infrastrukture gdje bi građani i mladi mogli provoditi kvalitetno vrijeme. Dobio se i dodatni objekat za organizaciju turnira u odbojci na pijesku za vrijeme održavanja Ljetnog sportka odnosno slobodnih aktivnosti učenika i studenata za vrijeme ljetnih praznika.

Osnovni programski ciljevi Samoborskog športskog saveza i jesu ulaganje u razvoj mladih sportaša, unapređenje postojeće sportske kvalitete koja doprinosi promidžbi Samobora i uključivanje u sport što većeg broja građana, posebice djece i mladeži kroz rekrativno i aktivno bavljenjem sportom.

Ovaj projekt financiran je iz više različitih izvora. Putem natječaja za investicijska ulaganja u sportu grada Samobora sklopljen je ugovor o suradnji s Ustanovom Sportski objekti Samobor u iznosu 70 tisuća kuna, a kroz natječaj Aktivne zajednice Hrvatskog olimpijskog odbora dobilo se dodatnih 70 tisuća kuna za financiranje izgradnje terena za odbojku na pijesku. Zajednica športskih udruga i saveza Zagrebačke županije sudjelovala je u troškovima izrade projektne dokumentacije u iznosu od 10 tisuća kuna, a Grad Samobor s 45 tisuća kuna.

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.