Hidropatsko 20. lipnja otvara vrata kupačima

19. lipnja 2019.
Komentari isključeni
843 Pregleda

Vesela vijest za sve kupače, a posebno školarce je da bazeni Hidropatskog kupališta na Vugrunščaku sutra počinju raditi. Potvrđeno je to danas prigodom obilaska obnovljenih bazena koje su razgledali gradski i sportski čelnici Samobora, a analizom je potvrđena i ispravnost vode u bazenu koja se čekala – naveo je ravnatelj Ustanove Sportski objekti Samobor Vladimir Čerkez. Podsjetio je da je izmijenjena cijela “čahura” velikog i malog bazena, preuređeni bazenska “obala”, “plaža”, svlačionice, ugrađeni novi tuševi, dodane klupe i suncobrani te sređeni sanitarni čvor i stanica za dodavanja klora.

-U obnovu bazena uloženo je oko milijun kuna, ali to nije kraj jer Grad na ovom jedinstvenom mjestu želi zadržati sportsko-rekreacijsku zonu, pa će nagodinu nastaviti s uređenjem postojećeg objekta uz bazen i drugim neophodnim radovima kako bi se dodatno povećao standard korištenja tog sportskog sadržaja – rekao je na otvorenju kupališne sezone zamjenik gradonačelnika Željko Stanec.

Bazeni će za samoborske osnovce u sklopu Ljetnog sportka, pod nadzorom profesora tjelesne i zdravstvene kulture, radnim danom besplatno biti otvoreni od 10 do 14 sati, a za građanstvo od 15 do 20 sati i 30 minuta. Subotom, nedjeljom i praznicima bazeni će raditi od 10 do 20.30, uz cijenu ulaznice od 20 kuna, školska djeca će plaćati 10 kuna, a predškolci s roditeljskom pratnjom kupat će se besplatno.

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.