Proslava svetog Vida, pohvale mještanima Vrhovčaka i blagoslov motora i motorista

17. lipnja 2019.
Komentari isključeni
867 Pregleda

Blagdan svetog Vida, mučenika iz prvih stoljeća kršćanstva, svečano su u subotu u svojoj kapelici proslavili mještani Vrhovčaka uz misno slavlje koje je predvodio velečasni Josip Dumbović, umirovljeni svećenik Zagrebačke nadbiskupije.

Slavlje se jučer nastavilo vanjskim proštenjem, a misu je predslavio velečasni Mario Bičak, župnik u župi svetog Nikole u Stenjevcu. U koncelebraciji je bio i domaći župnik i dekan samoborski, prečasni Davor Štuljan.

Vjernici su izricali svoje molitve zaštitniku koji već niz stoljeća bdije nad selom, a oni kapelicu lijepo uređuju kao i okoliš koji je pun cvijeća. Na kraju mise župnik Štuljan ih je nahvalio i istaknuo zalaganje oko uređenja i brige za starodrevnu kapelu.

Na kraju misnog slavlja svećenici su blagoslovili motore i motoriste koji su, kao i nekoliko prethodnih godina, pristigli na Vrhovčak.

Radovan Librić

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.