Najnovije
Otkrijte Samobor trčeći (20. studenoga 2019. 13:15)
Sveta Nedelja nagradila plesne udruge (20. studenoga 2019. 13:05)
Od rallyja preko Rudara do borilišta (20. studenoga 2019. 11:45)
Gabrek je Gabrek i bu na vek! (19. studenoga 2019. 15:47)
Počele pripreme za 194. Samoborski fašnik (19. studenoga 2019. 15:25)
Zlato i bronca za Breganu u Rijeci (19. studenoga 2019. 13:36)

“Grešnici” s najboljim ćevapčićima, a Maja Zečević s najljepšom okućnicom

17. lipnja 2019.
Komentari isključeni
360 Pregleda

Svetonedeljska fešta u povodu Dana grada minulog se vikenda sastojala i od nastupa kulturno-umjetničkih udruga grada te klape Cambi, u petak uz jezero Kipišće u Strmcu.

Potom su u subotu prijepodne na istom mjestu održani Dječji glazbeni festival Radost u pjesmi te radionice dječjih vrtića. Najmlađi su mogli besplatno uživati u zabavnom animacijskom parku te nastupima žonglera. Koordinacijski odbor za provedbu akcije grad Sveta Nedelja – grad prijatelj djece, proveo je i aktivnost obilježavanja obljetnice konvencije UN o pravima djece, a sve to prikazno je u bojankama.

U pripremi ćevapčića na 4. Svetonedeljskoj roštiljadi, također na Kipišću, ove je godine sudjelovalo 27 ekipa, a prvo mjesto osvojili su “Grešnici”, koji su, usprkos oštroj konkurenciji i surovim vremenskim uvjetima, uspjeli očarati nepca zahtjevnog žirija.

Turistička zajednica grada Svete Nedelje i ove je godine organizirala natječaj za izbor najljepše okućnice Grada Svete Nedelje u 2019. godini. Nagrade su najboljima dodijelili zamjenica i zamjenik svetonedeljskog gradonačelnika Marija Hršak i Davor Nađi te Monika Jelić iz Turističke zajednice i članovi komisije. Priznanje, knjigu i nagradu – poklon bon u vrijednosti od 1.500 kuna za prvo mjesto osvojila je Maja Zečević iz Kerestinca. Priznanje, knjigu i nagradu u iznosu od 1.000 kuna za osvojeno drugo mjesto dobila je obitelj Radošević iz Svete Nedelje. Priznanje, knjigu i nagradu – poklon bon u vrijednosti od 500 kuna za osvojeno treće mjesto zavrijedio je Željko Širanović iz Novaka. Zahvalnice za sudjelovanje u akciji i poklon bon u vrijednosti od 200 kuna pripali su Stipanu Mišetiću, Miljenku Petranu, Željki Špehar, Snježani Čitarović i Stjepanu Puhalu.

Subotnja večer na Kipišću u strmcu završila je uz koncert Jelene Rozge.

Jučer, nakon središnjeg misnog slavlja u svetonedeljskoj župnoj crkvi, održana je i smotra 12 povijesnih postrojbi Hrvatske vojske na Trgu Ante Starčevića, kojoj je domaćin bila Svetonedeljska garda Petra II. Erdödyja.

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.