Dvostruki naslov za Mađare na XCO Samobor

17. lipnja 2019.
Komentari isključeni
246 Pregleda

Iza nas je uspješno, 26. izdanje međunarodne brdsko-biciklističke utrke XCO Samobor. Tristotinjak natjecatelja je u nedjelju, 16. lipnja, na atraktivnoj stazi na području Park šume Tepec, pokazalo vještinu u olimpijskoj disciplini cross-country. U organizaciji Brdsko biciklističkog kluba Šišmiš staza je bila vrhunski pripremljena, a natjecatelji su start i cilj imali na glavnom samoborskom trgu pa su sve natjecatelje mogli pozdraviti i brojni građani.

Prvo su održane utrke kategorija do 7, 9 i 11 godina, potom one do 14 i 15 godina starosti, zatim kadeti, veterani i rekreativci, a na kraju, u najtraktivnijoj utrci, stazu su prošli natjecateli kategorija juniori i elite.

U njoj su slavili Andras Parti iz Mađarske, srebro je osvojio Daniele Baridot, a broncu Nicholas Pettina, oboje iz Italije. Kod djevojaka najbrža je bila Barbara Benko iz Mađarske, ispred Tanje Žakelj iz Slovenije i Teodore Savić-Popović iz Srbije.

U ukupnom poretku klubova najviše bodova osvojili su natjecatelji BK Mura Avantura iz Slovenije, ispred BK Montes i Bk Grobnik, dok je domaća ekipa BK Šišmiš zauzela vrlo dobro, 6. mjesto.

Sve rezultate možete naći na web stranici http://grabarsport.hr/biciklizam/samobor-2019/.

foto: Denis Peroš

Kruno Solenički

Kruno je novinar i foto reporter cijeli svoj život. Uspješno se okušao u filmskoj i tv produkciji. Nisu mu strani ni marketing i odnosi s javnošću.

Komentari nisu dopušteni.