Zatancale su noge njihove

15. lipnja 2019.
Komentari isključeni
550 Pregleda

Folklorni ansambl Mladost danas je na Trgu Matice hrvatske priredio 12. Susret ansambala pod nazivom “Tancale bi noge naše” i zaokupio pozornost naših sugrađana koji su s razlogom došli uživati u djeliću naše bogate kulturne, a posebno folklorne baštine, ali i mnogih slučajnih prolaznika od kojih je veliki broj zastao i pratio ovaj program. A on je bio raznolik jer su bile zastupljene pjesme i plesovi iz različitih krajeva naše zemlje.

Ni vrućina nije bila prepreka lijepom kulturnom ugođaju u našem gradu. Uz domaćine i organizatore, nastupili su i gosti: Hrvatsko kulturno umjetničko društvo Željezničar iz Osijeka i KUD Croatia iz Zagreba. Ni njima nije bilo lako svako malo se presvlačiti za novu plesnu točku, ali su se u tome pokazali pravim profesionalcima što je publika znala nagraditi.

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.