Izložbom obilježili četvrt stoljeća vrijednog rada u glini

15. lipnja 2019.
Komentari isključeni
1.012 Pregleda

Samoborska keramičarska radionica ove godine obilježava 25 godina kontinuiranog rada. Osnovana u studenom 1994. godine, radionica je u četvrt stoljeća s radom u glini upoznala brojne mlade i odrasle polaznike koji su svoju kreativnost izražavali pod voditeljstvom Gizele Kovačić Ulle.
Samoborski keramičari su se u ovih 25 godina djelovanja javnosti predstavili na većim ili manjim izložbama gotovo 40 puta, a svoja djela javnosti su izložili i u petak, 14. lipnja na Odjelu za djecu i mlade Gradske knjižnice Samobor.

Tema izložbe i njen naziv je “Ploča kao inspiracija”, a nakon što je u ime knjižnice okupljenima dobrodošlicu iskazala Blaženka Mavrić Vadlja te nakon kratkog glazbenog programa kvarteta saksofona pod vodstvo prof. Vesne Radinčić, o izložbi je više govorila Irena Šepl.

– U individualnim izričajima nekim je autorima inspiracija bio životinjski i biljni svijet, nekima krajolik i portret, romantičnost i poetičnost, a neki su je pronašli u apstrakciji balansirajući između sna i jave. Ova izložba ponovno predstavlja zavidnu ekspresivnost naših keramičarskih intimnih svjetova, njihovu produhovljenost, razigranost i duhovitost, a nadasve motiviranost da sljedeće godine budemo još kreativniji i zanimljiviji u novim izričajima – rekla je, između ostalog Irena Šepl.
Voditeljica radionice Gizela Kovačić Ulle naglasila je pak kako, silom prilika, ne prate svi radovi temu koja je dogovorena, ali svi su izloženi jer je svaki rad važan.

– Bilo nam je lijepo u kreativnom druženju s vama i uživali smo u stvaranju u glini i uzbuđenju koje smo doživljavali kad smo vadili radove iz peći, osjećali oduševljenje i radost jer to je keramika. Zajedno smo stvarali ovu izložbu koju sad pokazujemo, još jednu u nizu mnogih koje su pripremali polaznici svih generacija, od predškolske do odrasle dobi kroz proteklih 25 godina. Neke od izložbi ostvarenih u proteklih 25 godina zabilježene su u katalozima, a neke su samo zapamćene. Hvala svima na prekrasnim radovima – poručila je Gizela Kovačić Ulle te potom zahvalila Ireni Šepl, najmleđem članu Borni Lindiću, svim članicama Udruge za edukaciju i oblikovanje gline Samobor, Ianu Borčiću, suprugu Ivanu, Gradu Samoboru, ravnateljici DV Izvor Martini Trošelj, Gradskoj knjižnici i ravnateljici Mirjani Dimnjaković te djelatnicama knjižnice.

Izložba “Ploča kao inspiracija” Samoborske keramičarske radionice moći će se u izlozima Odjela za djecu i mlade Gradske knjižnice Samobor razgledati do kraja kolovoza.

Kruno Solenički

Kruno je novinar i foto reporter cijeli svoj život. Uspješno se okušao u filmskoj i tv produkciji. Nisu mu strani ni marketing i odnosi s javnošću.

Komentari nisu dopušteni.