Testiranje izvrsnosti kod djece

14. lipnja 2019.
Komentari isključeni
504 Pregleda

U svetonedeljskoj gradskoj vijećnici jučer je održan novi sastanak Korordinacijskog odbora za provedbu akcije Grad Sveta Nedelja – prijatelj djece. Iznesena su izvješća vezana uz testirane izvrsnosti u suradnji s udrugom Dar. Testiranje je provedeno na učenicima trećih razreda u Osnovnoj školi Sveta Nedelja i u školi Vladimira Deščaka. U školi Sveta Nedelja testiranju je pristupilo 120 učenika od kojih je devetero djece potencijalno darovito, a u školi Vladimira Deščaka testiran je 31 učenik od kojih je troje djece potencijalno darovito.

Prema dobivenim rezultatima planira se nastavak aktivnosti vezanih uz darovitu djecu. Program Healty meal je započeo s provedbom testnih jelovnika u Osnovnoj školi Sveta Nedelja. Koordinacijski odbor najavio je sudjelovanje na Svetonedeljskoj roštiljadi, a za tu manifestaciju pripremio je bojanke za djecu s temom o pravima djeteta kao i balone i prigodne letke koje će dijeliti djeci.

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.