“Profectusovci” na seminaru u Poreču

13. lipnja 2019.
Komentari isključeni
801 Pregleda

Članovi Judo kluba Profectus Samobor, treneri i asistenti uključeni u klupski program “Judo za sve”, protekla su dva dana aktivno sudjelovali u Poreču, u sklopu Judo festivala na edukaciji o uključivanju djece s posebnim potrebama u sport.

Krajem siječnja u Samoboru je boravila Jane Bridge, dopredsjednica Europske judo unije i upoznala se s programom “Judo za sve” samoborskog Profectusa, pa su treneri i asistenti dobili pozivnice za sudjelovanju na seminaru. Priliku su dobro iskoristili i dva dana prikupili puno novih ideja i znanja koja će im koristiti u radu.

Europska judo unija je po prvi put organizirala ovakav seminar da bi naglasila važnost uključivanja djece s posebnim potrebama te zainteresirane upoznala s načinom rada. Voditelj edukacije je bio Tycho van der Werff, specijaliziran za rad s djecom s posebnim potrebama, koji je pokazao konkretne vježbe i igre kojima se mladi judaši mogu bolje priviknuti na okruženje i opustiti se za rad i vježbanje, a svoj način rada s djecom s cerebralnom paralizom prikazala je i Marina Drašković iz Judo kluba Fuji, dobitnica nagrade #BeInclusive EU Sport Awards za svoj rad.

Judo festival u Poreču će ove godine do 23. lipnja biti sportski dom za više od 1500 judaša iz 47 država, obilovat će događanjima, od znanstvenih konferencija, edukacija te kampovima za sve uzraste na kojima će biti mnogi osvajači medalja s olimpijskih i svjetskih natjecanja.

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.