Grad Samobor nagradio marljive učenike i njihove mentore

13. lipnja 2019.
Komentari isključeni
1.097 Pregleda

Grad Samobor nagradio je učenike i njihove mentore koji su na državnim natjecanjima postigli zapažene rezultate u ovoj školskoj godini. Svečanost je održana u Centru za mlade Bunkeru, a uvodno je sve pozdravila zamjenica samoborskog gradonačelnika Sanja Horvat Iveković čestitavši učenicima i mentorima na sjajnim rezulatima kojima se ponosi Grad Samobor. Poželjela im je puno uspjeha u daljnjem školovanju kao i ugodne školske praznike.

Za osvojeno prvo mjesto pojedinačno na državnim natjecanjima iz područja astronomije nagrađeni su učenici iz Osnovne škole Bogumila Tonija: Martin Filipćić, Nikola Vujica, i Martin Unterhofer, kao i njihove mentrorice Snježana Horvatić i Ivana Matić.

Za osvojeno prvo mjesto na solističkom natjecanju nagrađen je Luka Zadro iz Glazbene škole Ferdo Livadić i njegove mentorice Petra Vojvodić Mrvoš i Lucija Stanec Ban.

Za osvojeno prvo mjesto ekipno na državnom natjecanju iz karatea pod mentorstvom Gorana Romića osvojila je ekipa djevojčica iz Osnovne škole Milana Langa u Bregani u sastavu: Tina Kos, Emilija Mustafić, Irina Pjajčik, Nika Zadro, Alisa Jurjević, Mia Lovreković i Mia Fauković.

Nagrađene su za osvojeno prvo mjesto ekipno i judašice iz Oš Bogumila Tonija: Lucija Kolman, Anja Tomičić, Ana Vita Šlatka, Nikolina Šlatka, Iris Maria Šlatka, Karla Dah Rađenović, Sara Šančić, Ema Kotarski, Nika Zorić, Kaja Špoljarić, Dora Hrkec, Karla Kolman i Lorena Josić kao i njihova mentorica Ismeta Čerkez.

Prvo mjesto ekipno na državnom natjecanju osvojili su i judaši iz Oš Bogumila Tonija pod mentrstvom Zorana Rajčevića: Jan Šprajc, Marko Vujica, Toni Guliš, Lovro Špoljarić, Jakov Ćurić, Marko Ćurić, pPtar Slamar, Nikola Škalec, Rocco Cekuš, Dorian Gorički, Leon Gorički, Ivan Lindić i Lovro Vitko.

Za osvojeno drugo mjesto pojedinačno na državnim natjecanjima iz Osnovne škole Bogumila Tonija iz područja astronomije nagrađeni su Luka Štrkalj,Vid Horvat i Borna Banjanin i njihove mentroice Snježana Horvatić i Ivana Matić.

Za drugo mjesto osvojeno u atletici iz iste škole nagrađena je Ivana Vrančić i njezina mentorica Martina Šikić Pšeničnik.

Nagrađena je za osvojeno drugo mjesto na državnom solističkom natjecanju Petra Stanec učenica Glazbene škole Ferdo Livadić i njezine mentorice Petra Vojvodić Mrvoš i Lucija Stanec Ban.

Iz Osnovne škole Bogumila Tonija za osvojeno drugo mjesto ekipno nagrađene su djevojčice u krosu : Lorena Bartaković , Nika Šmid, Iskra Majsec i Anja Suša te njihova mentorica Ismeta Čerkez, zatim ekipa dječaka u krosu: Davor Petrušić, Luka Štrkalj, Nikla Vujica i Ivan Vojvoda i njihov mentor Zoran Rajčević koji je mentorirao i nagrađene atletičare: Ivana Lindića, Leonarda Kirina, Mihaela Dumbovića, Patrika Kalšana, Tina Jelića, Lukasa Sečena, Filipa Tišmu, Miroslava Prekrata, Ivana Štublina i Dalibora Stanića.

Ekipno su drugo mjesto na državnom natjecanju komornih sastava osvojile udružene u trio :Petra Barbarić, Jelena Pelikan i Paula Dužanec te njihova mentorica Nikolina Tičinović Čavrag.

Za osvojeno treće mjesto na državnim natjecanjima nagrađeni su iz područja astronomije Jura Bošnjak iz OŠ Bogumila Tonija i mentorica Snježana Horvatić, a za uspjeh u atletici nagrađene su iz Osnovne škole Samobor Marta Karija i Viktorija Makarun i njihova mentorica Martina Šikić Pšeničnik.

Za osvojeno treće mjesto na državnom natjecanju iz gimnastike nagrađene su učnice Osnovne škole Bogumila Tonija: Helena Kirschenheuter , Dora Jurković, Tara Bartaković, Tia Senjak i Barbara Jelić i njihova mentorica Petra Barišić.

Učenici i njihovi mentori sjajnim rezultatima su potvrdili da se uloženi trud isplatio, a Grad ih je novčano nagradio za prvo mjesto pojedinačno s 800 kuna, za drugo sa 700, a za treće mjesto sa 600 kuna. Svaki član ekipe osvojio je 600 kuna za osvojeno prvo mjesto, 500 za drugo te 400 za treće mjesto. Mentori su nagrađeni s 800 kuna.

Nagrade su uspješnim učenicima i mentorima dodijelili zamjenica gradonačelnika Sanja Horvat Iveković i pročelnik za društvene djelatnosti Juro Horvat, a iz Grada Samobora svečanosti je nazočio i predsjednik Gradskog vijeća Miran Šoić. Iz Službe za društvene djelatnosti ureda državne uprave, ispostava Samobor nazočile su pročelnica Marina Koletić i viša savjetnica Maja Rađenović Fijan.

Svečanost su glazbom uveličale učenice Glazbene škole Ferdo Livadić, Petra Stanec na bisernici uz klavirsku pratnju prof. mentorice Silvije Kalšan kao i trio u sastavu : Jana Pelikan na violini i Petra Barbarić na violini te Paula Dužanec na klaviru.

Čestitamo svim nagrađenim učenicima na postignutim rezultatima i njihovim mentorima koji su ih pripremali i zajedno s njima marljivo radili!

Anja Franić - Modrić

Diplomirala novinarstvo na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu. Novinarstvom se počela baviti 2002.godine, honorarno radeći za mjesečnik "Naš Samobor" te magazin Reader' s Digest. Za Radio Samobor radi od 2008. godine.

Komentari nisu dopušteni.