Suzbijanje komaraca zamagljivanjem

12. lipnja 2019.
Komentari isključeni
715 Pregleda

Tvrtka Sanitacija iz Zagreba, u subotu, 15. lipnja, od 4.30 do 7 sati, provodit će na području grada Samobora mjeru suzbijanja letećih jedinki komaraca, tzv. adulticidni tretman, odnosno zamagljivanje.

Tretirat će se parkovi, naselja i područje omeđeno ulicama: Grada Wirgesa, Hrastinska cesta, Domaslovec, Ulica Nikole Šubića Zrinskog, Gradna, Ulica Ante Starčevića, Bobovica, Samoborski Otok, Savrščak, Klokočevec, Bregana, Samoborska ulica, Ulica Bistrec, Ulica Josipa Jelačića, Starogradska ulica, Ulica Milana Langa, Perkovčeva ulica, Mirnovečka ulica, Ulica Ivana Gundulića, oko vojarne, park Vugrinščak, naselja Perivoj i Cvjetno naselje te okolne ulice i javne zelene površine, okolne šljunčare i jezera, nizovi živica kroz grad, nizovi grmolikog raslinja te rubovi šuma na definiranom području i područje oko zapuštenih građevina.

Upozoravaju se pčelari da na vrijeme uklone košnice s pčelama, a građani da se u razdoblju provođenja tretmana ne zadržavaju na otvorenom, zatvore prozore i prekriju bazene.

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.