Novo patronažno vozilo i novi mamografski uređaj u samoborskom domu zdravlja

11. lipnja 2019.
Komentari isključeni
1.114 Pregleda

Primopredaja devet novih vozila marke Hyundai za potrebe patronažne službe Doma zdravlja Zagrebačke županije te novog mamografskog uređaja za službu radiologije u samoborskoj ispostavi upriličeni su danas kod samoborskog Doma zdravlja. Uime Zagrebačke županije ključeve novih vozila, ukupno vrijednih 590 tisuća kuna, voditeljicama patronaže u svim ispostavama uručio je župan Stjepan Kožić i pritom rekao da je ovo još jedna nova investicija kako bi se podigla usluga zdravstvene zaštite za sve stanovnike. Napomenuo je da je lani nabavljeno još 20 novih vozila te posebno zahvalio svem medicinskom osoblju koje se brine o onim osobama, koje ne mogu same doći do doma zdravlja. -Patronaža je zato spoj naših žitelja s liječnicima u ordinacijama, a mi se trudimo da to funkcionira na najbolji mogući način – rekao je župan Kožić. Još je dodao da bi sljedeće godine, nakon Vrbovca, Jastrebarskog i Zaprešića, i prostor samoborske ispostave doma zdravlja trebao doći na red za obnovu.

Ravnatelj županijskog doma zdravlja, doktor Većeslav Bergman, naglasio je da će svaka ispostava dobiti po jedno vozilo, a velikogorička, koja je najveća, dva vozila.

Zamjenica gradonačelnika Samobora Sanja Horvat Iveković izrazila je zadovoljstvo čestim susretima u samoborskom domu zdravlja prigodom ovakvih primopredaja, rekavši da Samoborce posebno veseli novi mamograf na odjelu radiologije, vrijedan 450 tisuća kuna, što će pomoći podizanju razine zdravlja svih stanovnica našeg grada.

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.