Košarkaški ciljevi – viši rang i centar izvrsnosti

11. lipnja 2019.
Komentari isključeni
1.623 Pregleda

Novog trenera Košarkaškog kluba Samobor, Zdravka Radulovića, u pratnji klupskog predsjednika Mire Kelečića, jutros su u uredu gradonačelnika primili njegov zamjenik Željko Stanec i resorni pročelnik Juro Horvat. Dogradonačelnik je istaknuo da je Radulovićev dolazak veliki dobitak za cijeli samoborski sport, a ne samo za košarku. Pročelnik Horvat je rekao da je svaki trener jedna od najvažnijih karika u stvaranju sportskog uspjeha i dobrog rezulatata, ali i dobre atmosfere te atraktivne igre i privlačenja novih mladih igrača kao i publike. -Ako trener dobro odradi svoj posao u ciklusu od nekoliko godina, može se očekivati da će klub biti visoko pozicioniran na ljestvici svih samoborskih sportskih uspjeha – zaključio je Horvat.

Predsjednik samoborskog košarkaškog kluba Miro Kelečić naglasio je da je Zdravko Radulović dolazio na seniorske i juniorske utakmice naših košarkaša i tako je došlo do razgovora o njegovom trenerskom angažmanu. -Cilj tog angažmana je da Samobor jednog dana postane košarkaški centar izvrsnosti za cijelu zagrebačku okolicu i, naravno, plasman seniora u prvu ligu – dodao je Kelečić.

Zdravko Radulović je potom rekao da vjeruje da svojim velikim igračkim, a samo nešto malo manje trenerskim iskustvom može pomoći samoborskom klubu, u prvom redu da dosegne viši rang. -Prvo smo razgovarali o tome, a svi kasniji susreti bili su usmjereni prema tom centru izvrsnosti jer Samobor ima iznimno široku bazu igrača, kakvu nisam nigdje vidio u Zagrebu i okolici, od onih najmanjih i najmlađih, pa sve do veterana, što je u ovim teškim trenucima za hrvatsku košarku od neprocjenjive vrijednosti – smatra Radulović. Njegova vizija nije dovođenje samo onih iskusnih košarkaša koji bi pripomogli ostvarenju viših ciljeva, već u prvom redu mlađih i ambicioznih 18 i 19-godišnjaka koji u drugim klubovima traže, ali ne dobivaju pravu priliku.

-Košarka je moj život, kao igrač i kao trener prošao sam puno toga, od onih vrhunskih trenutaka igranja u finalu olimpijskih igara do borbi za opstanak, pa nema košarkaške situacije u kojoj nisam bio – podsjetio je Zdravko Radulović. Za Samobor je još rekao da ima izvrsne uvjete za rad, ljude u klubu s puno energije i elana, koji su ga prihvatili s poštovanjem što nije baš tako često u Hrvatskoj i sve je to dobar preduvjet da klupsko vodstvo s igračima i novim trenerom ostvari ono što želi.

Više o dolasku Zdravka Radulovića na mjesto trenera Košarkaškog kluba Samobor poslušajte danas u Ritmu grada u 17 sati i u Športofonu od 18 sati.

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.