Žumberački uskoci i Samborska narodna garda u Križevcima

10. lipnja 2019.
Komentari isključeni
658 Pregleda

U Križevcima je od 7. do 9. lipnja održana najveća turistička manifestacija 52. Križevačko veliko spravišče. Riječ je o manifestaciji koja uključuje najveću interaktivnu predstavu na otvorenom gdje posjetitelji izravno mogu sudjelovati u tradicionalnoj predstavi o križevačkim purgerima i kalničkim šljivarima, potom kreativno-zabavni dječji program, degustacija gastronomske ponude prigorskog kraja, domaćeg vina i vrhunskih piva. Za dobru atmosferu na Spravišču pobrinuli su se popularni izvođači – Željko Bebek, Neno Belan i Fiumens te Gustafi.

Manifestaciju su uveličale i postrojbe iz Hrvatske, te iz inozemstva. Povijesne postrojbe posjetile su stari grad Kalnik pod organizacijom zapovjednice Križevačke djevojačke straže Marije Škrlec. Udruge Žumberački uskoci i Samoborska narodna garda sudjelovale su u procesiji ulicama Križevaca, predstavljanju na glavnom trgu, pucanju iz topa i svečanoj misi.

Milan Radić

Anja Franić - Modrić

Diplomirala novinarstvo na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu. Novinarstvom se počela baviti 2002.godine, honorarno radeći za mjesečnik "Naš Samobor" te magazin Reader' s Digest. Za Radio Samobor radi od 2008. godine.

Komentari nisu dopušteni.