Najnovije
Isključenja struje 4. i 5. lipnja (3. lipnja 2020. 18:26)
Samobor je lepi varoš – Stojdraga (3. lipnja 2020. 16:36)
Velik odaziv – hvala svima! (3. lipnja 2020. 13:50)
Radovi na samoborskim prometnicama (3. lipnja 2020. 13:01)
Kakva nas budućnost čeka? (3. lipnja 2020. 11:34)
Online edukacija za male iznajmljivače (2. lipnja 2020. 16:03)

Uzbudljiv tjedan za JK Profektus Samobor

10. lipnja 2019.
Komentari isključeni
620 Pregleda

Protekli tjedan je za Judo klub „Profectus Samobor“ bio izuzetno uzbudljiv. Započeo je polaganjem za pojas u utorak, a završio s dva subotnja, uspješna natjecanja.

Prvi su na polaganje za pojas izišli članovi iz sekcije koju klub ima na Rudama. Osam polaznika koji judo treniraju od prošle godine po prvi puta je pristupilo polaganju za pojas. Mala skupina koja redovito trenira u predvorju škole pokazala je sva potrebna znanja koja propisuje Hrvatski judo savez za bijelo – žuti pojas. Svi su uspješno položili, te primili zaslužene diplome i pljesak okupljenih roditelja i članova obitelji.

Polaganje za pojaseve u klubu, zbog velikog broja članova, podijeljeno je u dva dana, pa se u četvrtak i petak održala provjera i njihovog znanja. Sveukupno, 78 članova kluba, od početnika predškolaca, pa sve do veterana zasluženo su promovirani u više rangove.

U subotu, 8. lipnja već je dio članova imao priliku za novo dokazivanje na natjecanjima. U Krškom u Sloveniji održan je 1. pokal Krškog, međunarodno natjecanje na kojem je sudjelovalo 112 natjecatelja iz 14 klubova iz Slovenije, Hrvatske i Austrije.

Judo klub „Profectus Samobor“ nastupio je sa 6 natjecatelja u uzrastu do 14 godina i svi su se u Samobor vratili s medaljama. Zlatne su osvojile su Petra Turk, Nika Slaček i Jana Cvjetko, srebrnu Lena Petrinić, a brončanim su se okitili dječaci, Rocco Cekuš i Jakov Župančić.
U ukupnom poretku klubova, u uzrastu do 14 godina, ekipa Profectusovaca osvojila je prvo mjesto.

Istovremeno u Rijeci je održan tradicionalni međunarodni judo turnir „Sveti Vid“ na kojem je nastupilo gotovo 600 natjecatelja iz Hrvatske, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Srbije, Ukrajine, Mađarske i Češke. Judo klub „Profectus Samobor“ predstavljalo je 11 članova u uzrastima do 8, 10 i 12 godina.

U najmlađem uzrastu do 8 godina, od petka nositelj bijelo – žutog pojasa, Patrik Ćosić, dokazao je svoje znanje i hrabrost i s tri pobjede u kategoriji do 24 kilograma stigao do zlatne medalje. U istoj kategoriji nastupala su i braća Knežević, Vito i Fran, koji su osvojili brončane medalje, kao i Leon Jurković u kategoriji do 27 kilograma.

U uzrastu djevojčica do 10 godina Jana Pšeničnjak je zabilježila dvije pobjede i poraz i stigla do brončane medalje.

U uzrastu do 12 godina u kategoriji do 50 kilograma s tri pobjede zlatnu medalju osvojio je Fredi Pavlović.

Marko Ćurić je s četiri pobjede i porazom u kategoriji do 38 kilograma osvojio 3. mjesto, kao i Andrija Paripović u kategoriji do 30 kilograma.

Anja Franić - Modrić

Diplomirala novinarstvo na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu. Novinarstvom se počela baviti 2002.godine, honorarno radeći za mjesečnik "Naš Samobor" te magazin Reader' s Digest. Za Radio Samobor radi od 2008. godine.

Komentari nisu dopušteni.