Najnovije
Akcija nadzora vozača na dva kotača (22. kolovoza 2019. 15:48)
Preko 3 milijuna kuna za programe u kulturi (21. kolovoza 2019. 14:04)
Asfaltiran lijevi odvojak Okićke (21. kolovoza 2019. 13:44)
Gorjela prizemnica u Galgovu! (21. kolovoza 2019. 13:41)
Granice inspirirale umjetnike (20. kolovoza 2019. 23:11)
Sava trijumfirala na svom turniru (20. kolovoza 2019. 15:29)
Obnova mosta prema šetnici (20. kolovoza 2019. 15:25)

Predstavljena knjiga “Kapljica sam”

10. lipnja 2019.
Komentari isključeni
334 Pregleda

U planinarskom domu Cerinski vir u Samoborskom gorju, u subotu, 8. lipnja, održana je promocija knjige „Kapljica sam“. Udruga Ekosspiritus knjigu je izdala i posvetila u zahvalu za 30 godina laičkog pastoralnog djelovanja Radovana Librića među mladima, sudionicima Planinarskih križnih puteva.

Program je započeo svečanim zahvalnim euharistijskim slavljem koje je predvodio vlč. Milan Kerš, svećenik koji je kroz godine na Planinarskim križnim putevima propovijedao čak deset puta. Nakon mise o novoizdanoj knjizi govorili su dugogodišnji sudionici Planinarskih križnih puteva Tomislav Valičević iz Svetog Martina pod Okićem i Tomislav Lukšić iz Donje Lomnice. Svjedočili su kako je ta pobožnost oblikovala njihove životne odabire, utjecala na izbor zanimanja i bračnog partnera, te stavove i razmišljanja koje su s vremenom razvijali.

Predgovor za knjigu napisao je Nikola Kuzmičić, razmišljajući o poznatom pozivu „Idemooooo!“ koji je obilježio ovu pobožnost koja se nezaustavljivo širi i pišući o Radovanovoj ulozi u svemu tome.

Nakon njihovog uvoda, okupljenima su se obratili i autori. Danijel Deverić je autor crteža u tehnici olovke i teološkog dijela knjižice o značenju vode u kršćanstvu.

Katarina Pučar napisala je povijesni presjek nastanka i razvitka, te širenja ove pobožnosti u posljednjih trideset godina. Na koncu, slavljenik jubileja, Radovan Librić, autor meditacija pobožnosti križnog puta uključenih u ovu knjižicu, zahvalio se svima okupljenima iz svih sekcija udruge Ekosspiritus.

Večer je završila okupljanjem oko stola, gdje se dugo u noć prepričavalo razne anegdote iz pohoda na kojima su brojni okupljeni više puta sudjelovali. Svatko nosi neku svoju uspomenu i ima neku svoju priču iz protejlih godina. Planinarski križni put dotaknuo je mnoge dijelove zemlje i promijenio životne priče mnogih ljudi, brojimo ih u tisućama. Sve to je velikim dijelom i Radovanova zasluga, u čast čega se i dogodila i ova večer zahvaljivanja.

Anja Franić - Modrić

Diplomirala novinarstvo na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu. Novinarstvom se počela baviti 2002.godine, honorarno radeći za mjesečnik "Naš Samobor" te magazin Reader' s Digest. Za Radio Samobor radi od 2008. godine.

Komentari nisu dopušteni.