Najnovije
Vincekovo na Ponikvi (22. siječnja 2020. 19:15)
Samobor je lepi varoš – Domaslovec (22. siječnja 2020. 17:12)
Top poduzetnik- upoznavanje i umrežavanje (22. siječnja 2020. 16:12)
Traži se zbog krađe (22. siječnja 2020. 15:57)
Karateke, trkači, planinari i penjači (22. siječnja 2020. 13:17)
Vinari i vinogradari slave Vincekovo (22. siječnja 2020. 11:14)

Suzbijanje komaraca

8. lipnja 2019.
Komentari isključeni
381 Pregleda

Komunalac obavještava građane da će tvrtka Sanitacija iz Zagreba u utorak, 11. lipnja, u vremenu od 8 do 15 sati obavljati treći larvicidni tretman suzbijanja komaraca postavljanjem granula uz potoke i vode stajačice na području Samobora.

Larvicidnim tretiranjem bit će obuhvaćene sljedeće površine: kanali u bivšoj vojarni, kanal uz prometnicu i kanal uz staru prugu u Domaslovcu, kanal u Perivoju, Klokočevcu i Bobovici, kanal uz Ulicu grada Wirgesa, kanali u Molvicama, Petkovom Bregu i Rakovom Potoku, močvarište i potok u Lugu u blizini crkve, obalnin pojas jezera u Bobovici i u Vrbovcu na Trebežu, potoci i močvarišta uz potok Gradnu duž cijelog vodotoka kroz grad uz Šetalište uz mlinove, Šetalište Franje Tuđmana i park Vugrinščak, obalni pojas šoderica u Otoku i Savrščaku, vodotoke u Gradni, Maloj Rakovici, Rudarskoj Dragi i Hamoru te zapuštene građevine u gradu – Šmidhenova/Matoševa, zapušteni prostor kod ŽUC-a, zapušteno gradilište u Gajevoj uz SAMU, stara škola na Trgu kralja Tomislava, tzv. Čačićevi stanovi, zapuštena motokros staza pored nogometnog igrališta i ulaz u Rude kod kućnog broja 76.

Postavljanjem granula u vode stajačice suzbijaju se ličinke komaraca, a larvicidni tretman nije štetan za ljude, biljke i životinje. U slučaju loših vremenskih uvjeta tretman će biti odgođen.

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.