Pismo namjere za proširenje Glazbene škole Ferdo Livadić

6. lipnja 2019.
Komentari isključeni
970 Pregleda

Župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić predao je ovaj tjedan časnoj sestri Petri Marjanović, glavarici zagrebačke provincije Družbe sestara služavki malog Isusa, pismo namjere kojim Zagrebačka županija izražava namjeru kupnje nekretnine u središtu Samobora za potrebe proširenja Glazbene škole Ferdo Livadić. Zgrada i dvorište, ukupne površine 657 četvornih metara, u vlasništvu su Samostana svetog Ivana Krstitelja, a Družba sestara služavki malog Isusa već ranije je najavila njihovu prodaju.

Nekretnina se nalazi uz postojeću zgradu Glazbene škole i namjera njezine kupnja od strane osnivača škole, a to je Zagrebačka županija, za ravnateljicu Zdenku Merčep predstavlja veliki korak za glazbeno obrazovanje u Samoboru. -Ovo je idealan prostor za trenutne, ali i naše potrebe u budućnosti – rekla je ravnateljica škole, koja polaznike obrazuje prema predškolskom, osnovnoškolskom i srednjoškolskom programu.

Župan Kožić je rekao da Županija u prvoj fazi namjerava doći u posjed nekretnine, a nakon toga će se razgovarati o daljnjim koracima obnove postojeće ili gradnje nove zgrade. -Prilikom rebalansa ovogodišnjega proračuna, na jesen, predložit ćemo osiguranje sredstava za kupnju nekretnine, ali to, naravno, ovisi o članovima Županijske skupštine – rekao je župan. Procijenjena tržišna vrijednost nekretnine, prema izrađenom elaboratu, iznosi 843 tisuće kuna. U njezinom obilasku, uz župana Stjepana Kožića i ravnateljicu škole Zdenku Merčep, bili su i zamjenica samoborskog gradonačelnika Sanja Horvat Iveković, resorni gradski pročelnik Marinko Džepina i resorna županijska pročelnica Mirela Katalenac.

(izvor: Zagrebačka županija)

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.