Samobor naredna tri dana postaje grad pjesnika!

5. lipnja 2019.
Komentari isključeni
1.088 Pregleda

Programom “Rože za Ljubicu” sutra se nastavlja Festival Ljubavne poezije 30. Vrazova ljubica. Na Trgu Matice hrvatske od 18 sati pjesme će čitati mladi hrvatski pjesnici koje je okupio Goran Čolakhodžić. U slučaju kiše program se seli u Kavanu Livadić.

U petak ispred Samoborskog muzeja održat će se program Gostiona kod Vraza, a od 18 sati svoje će stihove u čast Stanku Vrazu i Ljubici Cantilly čitati pjesnici iz samoborskog Ogranka Matice hrvatske i njihovi gosti. U glazbenom dijelu programa nastupit će Đurđica Pleše Vujica uz pratnju Krešimira Hercega.

Velika završnica Festivala ljubavne poezije na rasporedu je u subotu s početkom u 17 sati i 30 minuta. Tada će se pjesnici iz čitave Hrvatske okupiti u Prolazu pjesnika gdje će na zidu uz Ljubičin grob pored crkve Sv. Anastazije u Samoboru, biti postavljena kamena ploča s uklesanim stihovima. Ove godine bit će to stihovi Arsena Dedića koji je često dolazio u Samobor, a na Vrazovoj Ljubici sudjelovao je kao pjesnik i kao izvođač svojih pjesama. Potom iza Samoborskog muzeja slijedi čitanje poezije i predstavljanje Zbirke hrvatske ljubavne poezije 2018.

U subotu prijepodne na Trgu kralja Tomislava održat će se Berba knjiga uz čitanje stihova, a djeca će od 10 do 12 sati moći sudjelovati na edukativnoj radionici Stanko Vraz – Samoborski Romeo. Edukativna radionica za djecu u sklopu projekta ZUM (Znanost i umjetnost za mlade) održat će se u Galeriji Prica tj. bude li lijepo vrijeme na Trgu Matice hrvatske, a sudjelovanje je besplatno. Kroz interaktivan pristup djeca će na radionici naučiti sve o Stanku i Ljubici te njihovoj velikoj ljubavi.

Foto: Ivan Tibor Grujić

Anja Franić - Modrić

Diplomirala novinarstvo na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu. Novinarstvom se počela baviti 2002.godine, honorarno radeći za mjesečnik "Naš Samobor" te magazin Reader' s Digest. Za Radio Samobor radi od 2008. godine.

Komentari nisu dopušteni.