“Lavice” prve među kadetkinjama

5. lipnja 2019.
Komentari isključeni
847 Pregleda

Ženski rukometni klub Samobor okupio je prošli vikend na “Samobor Handball kupu” 400-tinjak rukometašica iz 14 klubova Hrvatske i Slovenije, ukupno 23 ekipe u kategorijama kadetkinja, mlađih kadetkinja i djevojčica. Zbog velikog interesa klubova, odlučeno je da će se turnir u mini rukometu odigrati zasebnom terminu, dolazeće subote, 8. lipnja, u sportskoj dvorani Bogumila Tonija.

Proteklog vikenda u dvoranama Rude i Bogumila Tonija brojni su gledatelji iz različitih gradova Hrvatske i inozemstva navijali i uživali u rukometnim vještinama mladih igračica.

U najmlađem godištu, kategoriji djevojčica, slavila je ekipa Zagore iz Slovenije. Zagrebačka Lokomotiva bila je srebrna, a samoborske “lavice” osvojile su treće mjesto. Najbolji strijelac ovog dijela turnira bila je Neža Močnik iz ekipe pobjednica, za najbolju vrataricu odabrana je Nika Kraljević iz Lokomotive, a najkorisnija igračica u kategoriji djevojčica bila je Vita Karasman iz Samobora.

Prvo mjesto u kategoriji mlađih kadetkinja osvojila je ekipa Dugog Sela ’55, Lokomotiva je ponovno bila druga, a rukometašice Zrinskog iz Čakovca osvojile su treće mjesto. Najviše golova u ovoj konkurenciji zabila je Anja Balent iz Zrinskog, nagradu za najkorisniju igračicu turnira osvojila je Katja Vuković iz Dugog Sela, dok najbolja vratarica Karla Mataušić dolazi iz redova “lavica”.

U najstarijoj konkurenciji, među kadetkinjama, najuspješnije su bile domaće rukometašice Samobora. U finalu su bile bolje od Sesveta, a trećeplasirana je bila ekipa Udarnika iz Velike Gorice. Najbolja vratarica bila je Lucija Rezo iz Sesveta, najbolji strijelac Karla Brakus iz ekipe Udarnika dok je priznanje za najkorisniju igračicu među kadetkinjama zaslužila Magdalena Runtas iz Samobora.

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.