Šatorijada na jezerima Rakitje – „Budi izviđač jedan dan“

5. lipnja 2019.
Komentari isključeni
966 Pregleda

Šatorijada na jezerima Rakitje pod nazivom „Budi izviđač jedan dan“ održat će se dolazeće subote , 8. lipnja s početkom u 15,00 sati kod Ribičkog doma ŠRD Rakitje na Rakitskom jezeru.

S ciljem animiranja djece i mladih s područja grada Svete Nedelje, Odred izviđača Jarun iz Zagreba te članovi inicijative za osnivanje izviđača u Svetoj Nedelji organiziraju dvodnevnu aktivnost u prirodi, pod nazivom „Budi izviđač jedan dan“. Na druženje i igru na otvorenom, uz jezera Rakitje, pozvani su učenici 5. i 6. razreda osnovnih škola iz Rakitja i Svete Nedelje, a svoj dolazak najavili su i izviđači iz Velike Gorice.

Aktivnost se održava uz potporu Grada Svete Nedelje i Saveza izviđača Hrvatske.
Za vikend, 8. i 9. lipnja tako se na kampiranju uz jezera Rakitje očekuje sudjelovanje oko 50 mladih i odraslih izviđača koji će tamo podići svoje šatore. Poziv da im se pridruže na noćenju pod šatorom upućuju i zainteresiranim građanima Svete Nedelje, koji će tako imati priliku biti izviđači barem jedan dan. Uz igre, natjecanja i večernje druženje uz logorsku vatru, izviđači se spremaju i za ekološku aktivnost čišćenja prirode u okruženju jezera u sklopu projekta „Od izvora do mora“.
Izviđači pozivaju zainteresirane sudionike da ponesu svoje šatore i ostalu kamp opremu, potrebnu za noćenje na otvorenom: odjeću i obuću usklađenu s najavljenim vremenskim prilikama, vreću za spavanje i podmetač te bočicu za vodu.

Organizator će za sve sudionike osigurati večeru i doručak, pristup pitkoj vodi i sanitarnim prostorima.

Okupljanje kod ribičkog doma ŠRD Rakitje najavljeno je u subotu 8. lipnja između 14-15 sati, a boravak na otvorenom predviđen je do nedjelje u podne.

Za sudjelovanje na ovoj aktivnosti potrebno je pismeno dopuštenje roditelja, koje će prijavljeni dobiti povratno na svoju e-mail adresu ili ga roditelji mogu potpisati na mjestu održavanja aktivnosti.

Šatorijade za javnost održavaju se već tradicionalno u Svetom Ivanu Zelini, Križu i Čazmi, a prva šatorijada u pripremi je ovih dana i u Sisku.

Zainteresirani svoje sudjelovanje mogu najaviti Hrvoju Mužaru, predstavniku inicijative za osnivanje izviđača u Svetoj Nedelji, putem e-maila: hrvojemuzar@gmail.com, a sve ostale informacije moguće je dobiti pozivom na broj 095/860-3273.

Anja Franić - Modrić

Diplomirala novinarstvo na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu. Novinarstvom se počela baviti 2002.godine, honorarno radeći za mjesečnik "Naš Samobor" te magazin Reader' s Digest. Za Radio Samobor radi od 2008. godine.

Komentari nisu dopušteni.