Dvostruki susret na Cerini

3. lipnja 2019.
Komentari isključeni
537 Pregleda

U Samoborskom gorju u subotu su održana čak dva susreta članova i prijatelja Udruge Ekosspiritus. Obiteljska zajednica Udruge molila je i meditirala kod malih kapelica i križeva uokolo Cerine, Put svjetla, razmatrajući susrete Gospodina Isusa s njegovim učenicima nakon uskrsniuća. Šezdesetak sudionika provelo je nekoliko sati u prirodi s lijepim pogledima na greben Oštrca, na pitome brege Samoborskog gorja. Mario Blažanović svirao je gitaru, a sudionici su se izmjenjivali u čitanju postaja Puta svjetla. Dionicu puta vodio je Radovan Librić.

Druga skupina hodala je više od pet sati pripremajući se za Camino, glasoviti Put svetog Jakova u Španjolskoj kamo kreću krajem srpnja. Skupinu od tridesetak hodača vodili su Vedran Pražen i Vedran Šančić, a obišli su Veliki Dol, Oštrc i grad Lipovec. 

Obje skupine našle su se u poslijepodnevnim satima na Cerini gdje su zajedno blagovali. Ručak je pripremila kuharica Anica Jurinjak, a pomogli su joj članovi Udruge. U zajedništvu obje skupine nakon lijepog hoda Samoborskim gorjem slavile su svetu misu koju je predvodio don Mirko Režek, salezijanac. Nakon mise svi su se zadržali uz dječje pastirske igre koje je za djecu priredio Mario Blažanović.

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.