S Laušinom kroz šumu i stihove

1. lipnja 2019.
Komentari isključeni
414 Pregleda

Predstavljanje zbirke priča u stihovima Božidara Laušina, poznatog samoborskog gljivara, sudionika bezbrojnih Fašnika, sportaša I osobe koju manje više svi znaju, održano je u srijedu, 29. svibnja u Gradskoj knjižnici Samobor.
Priče su objedinjene u zbirci “Legenda o šumi”, a na Odjelu za odrasle o njoj i autoru govorio je urednik izdanja Zoran Perović istaknuvši da se istovremeno radi o Laušinovoj bigrafiji i gljivarskom priručniku pisanom u sithu u prozi, prožetom duhovitostima uz ozbiljnost u pozadini. Vrijednost Laušinove zbirke je i u korištenju samoborske kajkavštine, istaknuo je Perović te zaključio da “Legenda o šumi” predstavlja sjajan zapis specifičnog samoborskog mentaliteta.

Sam autor iskoristio je priliku zahvaliti svima koji su pomogli nastanku ove knjige, bilo kroz životna iskustva koja je s njima doživio, bilo na konkretan način, kroz pomoć u samom izdavanju knjige u nakladi samoborske Matice.
U popratnom programu glazbene točke je izveo duo MaLa, Ivan Sečen predstavio je uglazbljenu Laušinovu pjesmu “Baladu o vrganju”, a stihove je čitala i autorova nećakinja Ida Galetić. Također, promociju je popratila i izložba crteža Maje Cipek tako da se moglo uživati u pisanoj, pjevanoj i oslikanoj riječi. Uz to, svi kupci Laušinove knjige mogli su probati i njegov poznati ajvar od gljiva.

Kruno Solenički

Kruno je novinar i foto reporter cijeli svoj život. Uspješno se okušao u filmskoj i tv produkciji. Nisu mu strani ni marketing i odnosi s javnošću.

Komentari nisu dopušteni.