Najnovije
Samobor osvojio Kup NSS (14. kolovoza 2020. 14:50)
Proslava Velike Gospe uz mjere opreza (14. kolovoza 2020. 14:31)
U Samoboru jedan oboljeli više (14. kolovoza 2020. 14:20)
Kožić i Zurovec o gradnji škole u Strmcu (14. kolovoza 2020. 14:16)
Starčevićeva pri kraju (14. kolovoza 2020. 14:13)
Novi asfalt u Podvrhu (14. kolovoza 2020. 14:10)
Isplata dječjeg doplatka od 17. kolovoza (13. kolovoza 2020. 15:14)
Rokovo u Svetoj Nedelji i Galgovu (13. kolovoza 2020. 14:57)

Predstavljen projekt Gastro klub za pametno zapošljavanje

31. svibnja 2019.
Komentari isključeni
874 Pregleda

Pučko otvoreno učilište Samobor nositelj je projekta “Gastro klub za pametno zapošljavanje” koji je predstavljen danas u sklopu programa Lokalne inicijative za poticanje zapošljavanja – faza III, a s ciljem povećanja zapošljivosti najranjivijih skupina na tržištu rada Zagrebačke županije.

Partneri u projektu su Grad Samobor, Hrvatski zavod za zapošljavanje, Srednja strukovna škola Samobor, Ekonomska, trgovačka i ugostiteljska škola Samobor i samoborska Udruga Pozitiva. Vrijednost projekta je 990 tisuća kuna. Unutar njega razvit će se dva nova programa, provesti motivacijske radionice, osposobiti nezaposlene osobe te osnovati Gastro klub za pametno zapošljavanje kao zalog održivosti u projektu.

Ravnateljica ETUŠ-a, Mirjana Kroflin je rekla da će se novi kurikul razviti iz područja ekonomije s ciljem edukacije o osnovnim poduzetničkim znanjima, a izradit će se i kurikul u sektoru ugostiteljstva tj. područja kuharstva, pa će biti izrađen program kojim će biti obuhvaćeno kulinarstvo sjeverozapadne Hrvatske.

“U izradi programa sudjelovat će nastavnici iz ETUŠ-a, a kako bi se polaznicima ponudilo ono što bi se u praksi moglo realizirati i da bi se navelo u programima sve ono što je bitno za cjelovito i kvalitetno obrazovanje u tom sektoru” – naglasila je Mirjana Kroflin.

U Gastro klubu će sudjelovati i Srednja strukovna škola, a oni će izraditi kurikul za elektroinstalatera za pametne kuće. “Pretendiramo da postanemo regionalni centar kompetencije i drago nam je da smo uključeni u ovaj projekt, kroz koji će se napraviti jedna šira priča.” kaže ravnatelj Srednje strukovne škole, Davor Škiljan.

“Zavod za zapošljavanje će odabrati nezaposlene osobe kojima će ovo biti prilika za razvoj kompetencija te da se lakše snađu na tržištu rada” – rekla je voditeljica Ispostave Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Samobor Jadranka Fernežir.

Udruga Pozitiva Samobor će u ovom projektu održati radionice za učenike Srednje strukovne škole kojima je cilj podignuti motivaciju za zapošljavanje i motivaciju te će brinuti da projekt bude što bolje promiviran – rekla je Romina Galović iz Pozitive Samobor.

“Grad Samobor podupire projekt, jer realizirat će se novi kurikulumi, a za nezaposlene osobe ovo će biti prilika da dođu do novih znanja i kompetencija, a time i do zaposlenja . Važno je i to što se kroz ovaj projekt stječe edukacija za tražena i deficitarna zanimanja” – naglasila je zamjenica gradonačelnika, Sanja Horvat Iveković.

“Projekt je u početnoj fazi, a sada slijedi javna nabava i zapošljavanje administrativnog voditelja projekta. Za sve sudionike koji će biti uključeni u nove kurikulume su osigurni troškovi prijevoza tako da se nadamo da će odaziv na edukaciju biti dobar, a u sklopu projekta će se urediti i opremiti dvije kuhinje za potrebe provođenja projekta koji će trajati dvije godine”– rekla je ravnateljica POU Samobor, Jelena Vojvoda.

Anja Franić - Modrić

Diplomirala novinarstvo na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu. Novinarstvom se počela baviti 2002.godine, honorarno radeći za mjesečnik "Naš Samobor" te magazin Reader' s Digest. Za Radio Samobor radi od 2008. godine.

Komentari nisu dopušteni.