Mogućnost do mogućnosti

31. svibnja 2019.
Komentari isključeni
789 Pregleda

U sportskom parku uz Sportsku dvoranu Samobor održan je još jedan gradski Sajam mogućnosti, koji su za samoborske školarce, četvrtaše i šestaše, priredili Grad Samobor, njegovo Vijeće za prevenciju i MUP – Policijska postaja Samobor. Razne samoborske udruge, zajednice, javne službe, ustanove i organizacije, sportske, kulturne, humanitarne i druge društvene, djeci i ove su godine pokazale čime se bave ne bi li privukle njihovu pozornost i zainteresirale ih za svoju djelatnost. Uz prezentacijski, odvijao se i natjecateljski program, ali ovaj put, zbog skliskih terena, ne u punom opsegu.

Sudjelovali su Karate klub Samobor, Šahovski klub Samobor, Nogometni klub Samobor, Ženski rukometni klub Samobor, Motocross klub Marović, Judo klub Samobor, Judo klub Profectus Samobor, Judo klub Okami Samobor, Orijentacijski klub Japetić, Stolnoteniski klub Samobor, Atletski klub Samobor 2007, Školski športski savez Samobora i Svete Nedelje, Mažoret klub Unity S, Zajednica tehničke kulture grada Samobora (DPTK&INF, SMBWireless, Topor, Radio klub Tule i Vužić, Parafreek, Avio klub Samobor, Brdsko-biciklistički klub Krpelj, DITS – Društvo inženjera i tehničara Samobor, Udruga starodobnih vozila i tehnike Samobor, Speleološki klub Samobor, MUP, Javna vatrogasna postrojba grada Samobora, DVD Bobovica, Gorska služba spašavanja – stanica Samobor, Gradsko društvo Crvenog križa Samobor, Centar za socijalnu skrb, Slatki Samoborci, Samoborski muzej, Gradska knjižnica Samobor, Bunker, Savjet mladih grada Samobora, Udruga Pozitiva Samobor i Cirkuska udruga Razbibriga.

U natjecateljskom dijelu programa u malom nogometu prvi su bili “bogumilci”, a drugi “langovci”. U atletskim utrkama kod djevojčica prva je bila Ana Pirak iz Osnovne škole Milana Langa, drugo mjesto zauzela je Lucija Peld, a treće Pia Čakanić, obje iz Osnovne škole Bogumila Tonija. Kod dječaka prvi je bio Vito Hrs, a drugi David Novosel (obojica iz škole Milana Langa), a treći je na cilj stigao Filip Vlahović iz škole Bogumila Tonija.

Program je vodio Mislav Maroević, a na otvorenju sve su okupljene pozdravili predsjednik samoborskog Gradskog vijeća Miran Šoić, resorni gradski pročelnik Juro Horvat i načelnik samoborske policijske postaje Željko Stopić. Okupljenoj djeci poželjeli su dobru zabavu te da u bogatoj ponudi u našem gradu pronađu izvannastavnu aktivnost baš za sebe.

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.