Komisija Svjetske turističke organizacije u Samoboru

30. svibnja 2019.
Komentari isključeni
348 Pregleda

Sastanak Komisije za Europu Svjetske turističke organizacije okupio je ovaj tjedan u Zagrebu predstavnike 40-ak europskih zemalja i to je kompliment svemu što Hrvatska u turizmu čini.

Svjetska turistička organizacija specijalizirana je agencija Ujedinjenih naroda osnovana s ciljem praćenja, reguliranja i razvijanja turizma u svijetu, ima 158 punopravnih članica, 6 pridruženih i više od 500 članica iz javnog i privatnog sektora te dva promatrača. Rad Organizacije odvija se u regionalnim komisijama organiziranim prema geografskoj raspoređenosti te u 5 tehničkih odbora: za konkurentnost, održivi razvoj, program rada i proračun, statistiku, reviziju aplikacija za pridruženo članstvo.

Hrvatska je članica od 1993. godine i aktivno sudjeluje u radu kao članica brojnih tehničkih odbora. Tako je dobila i priliku da se kvalitetno predstavi te pojača poziciju na svjetskoj turističkoj sceni, a to je iskoristio i Samobor. U sklopu ovog sastanka jučer je, naime, u suradnji s Ministarstvom turizma, organiziran posjet predstavnika Komisije Samoboru. Uz razgled grada te upoznavanje s tradicijom samoborskog turizma, izaslanstvu su predstavljeni stari obrti te gastro specijaliteti samoborskog kraja. Nakon posjeta Kristalu Samobor, Podrumu obitelji Filipec i Obrtu Srčeko, druženje je nastavljeno u Kavani Livadić. (foto: Ivan Tibor Grujić)

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.