25 godina Planinarske bratovštine svetog Bernarda

30. svibnja 2019.
Komentari isključeni
830 Pregleda

Planinarska bratovština svetog Bernarda iz Samobora proslavlja dolazećeg vikenda 25. godina postojanja i to 10. susretom štovatelja svetog Bernarda i 17. planinarsko-hodočasničkim pohodom svetom Bernardu na Veliki Lovnik.

Subotnje okupljanje planinara je u 9 sati u Dragonošu, a nakon pozdravne riječi domaćina kreće se na planinarsku turu Dragonoš – Japetić – Grabarak – Dragonoš. Večera je u 18 sati u Gostinjicu svetog Bernarda, a potom će biti održana svečana skupština bratovštine.

Nedjeljni planinari put Velikog Lovnika mogu organizirano poći u 6 sati ujutro od stare crkve u Lugu. Misno slavlje u gostinjicu predvodit će ove godine pomoćni biskup zagrebački, monsinjor Ivan Šaško. Početak euharistije je u 11 sati.

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.